Kitűzték a jom kippuri háborúról szóló, Golda című film premierjét

2023. Január 16. / 13:07


Kitűzték a jom kippuri háborúról szóló, Golda című film premierjét

Golda Meir miniszterelnök asszony áll a fókuszában annak az angol háborús filmdrámának, amelyben Helen Mirren alakítja a jom kippuri háború alatt kemény döntésekre kényszerült izraeli kormányfőt. Mint bejelentették: a Guy Nattiv által rendezett életrajzi filmet jövő hónapban a Berlinálén, a berlini filmfesztiválon mutatják be, míg a mű nemzetközi premierje idén augusztus 25-én lesz.

– A Guy Nattiv által rendezett életrajzi dráma azon kőkemény döntésekre fókuszál, amelyekkel az izraeli miniszterelnök asszony, Golda Meir volt kénytelen szembenézni az 1973-as jom kippuri háború alatt, az összeomlás szélén álló zsidó állam ugyanis már az atomfegyver bevetését fontolgatta – írja az alkotásról a Port.hu portál.

Mint írják: Meirt a képeken felismerhetetlen Helen Mirren játssza, a másik nagy név pedig Liev Schreiber, aki a hidegháború egyik építészét, az amerikai külpolitikát meghatározó Henry Kissingert alakítja. A filmet – amelyben nemcsak a politika és a diplomácia, de maga a háború is fontos szerepet kap – idén februárban a Berlinálén mutatják be, moziforgalmazásba pedig a nyár végén, augusztus 25-én kerül.

ALKOTÓK:
Rendező: Guy Nattiv
Golda Meir: Helen Mirren
Henry Kissinger: Liev Schreiber
Forgatókönyvíró: Nicholas Martin
Producer: Michael Kuhn
Executive Producer: Shivani Rawat, Andrew Karpen

Forrás: Port.hu

(Címlapkép: Golda Meir szerepében Helen Mirren, mellette Camille Cottin francia színésznő)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek