Kecskemét: vonósnégyes koncert a zsidó hitközség új programsorozatának nyitányán

2022. November 23. / 15:33


Kecskemét: vonósnégyes koncert a zsidó hitközség új programsorozatának nyitányán

Tegnap (kedd) este a Kollár vonósnégyes koncertjével vette kezdetét a Kecskeméti Zsidó Hitközség új rendezvénysorozata. A programokra nemcsak a hitközségtagjait várják, hanem a város minden érdeklődő lakóját. Prof. Dr. Róna Tamás főrabbi elmondta, terveik szerint havonta jelentkeznek majd egy-egy rendezvénnyel.

Mendelssohn, Haydn és Debussy műveket is hallhattak tegnap este az érdeklődők a Kecskeméti Zsidó Hitközség rendezvényén. A Kollár vonósnégyes koncertjét a pár éve felújított Nagykőrösi utcai nagy imateremben tartották meg nagy sikerrel. Prof. Dr. Róna Tamás főrabbi elmondta, ez volt az első része a Kecskeméti Zsidó Hitközség új rendezvénysorozatának, ami havonta jelentkezik majd programmal.

Céljuk, hogy a koronavírus után barátaiknak, kollégáiknak, ismerőseiknek és természetesen a város lakóinak különleges kulturális programokkal kedveskedjenek. A változatos rendezvényeken bemutatják a zsidóság történetét, hagyományait, kultúráját. Prof. Dr. Róna Tamás emlékeztetett, hogy pár évvel ezelőtt már szerveztek egy utcabált klezmer együttessel, sóletkóstolással, zsinagógabemutatóval a Nagykőrösi utcán, ami Judafest névre hallgatott.

Az új programokkal ezt szeretnék visszahozni. A főrabbi elárulta, hogy a következő rendezvényt december 18-án, hanuka első estéjén tartják meg, akkor Janklovics Péter stand up humorista lesz a vendég. Jövő év elejétöl pedig különböző országokban élő zsidó barátaikat hívják meg, akik vezetésével az ottani, hagyományos zsidóételeket lehet majd elkészíteni közösen a most elkészült ipari kóserkonyhában. (Forrás: Kecskeméti lapok)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Dalos György beszéde a Heinrich Mann-díj átadásán
Hírek, lapszemle
Rendőröket hívtak a Kazinczy utcai zsinagóga elfoglalásához
Élet + forma
Sávuot, kabbala – Izraelbe érkezik Madonna