Eurovíziós Dalfesztivál – Sátortábort építenek Tel-Avivban a vendégeknek

2019. Január 15. / 16:16


Eurovíziós Dalfesztivál – Sátortábort építenek Tel-Avivban a vendégeknek

Sátortábort építenek az Eurovíziós Dalfesztivál Tel-Avivba érkező közönségének a versenynek otthont vásárváros mellett – jelentette kedden a Háárec című lap gazdasági melléklete, a The Marker.


A városháza kezdeményezte a 2000 férőhelyes ideiglenes kempingezőhely megteremtését a májusi nemzetközi versengés rajongótáborának elszállásolására a fesztiválhelyszíntől nem messze fekvő Josúa park területén.

A sátortábort a verseny után sem fogják lebontani, hanem fenntartják két hónapig, hogy a júniusi melegfesztiválra érkező sok ezer fiatal külföldi vendég is olcsó éjjeli szálláshoz jusson.

A kemping háromféle szolgáltatást fog nyújtani: a leginkább pénzkímélő megoldás az otthonról hozott sátrak felállítása lesz egy erre kijelölt részen. Ennél többe fog kerülni a központilag felállított, kényelmesebb egyensátrakban elfoglalt hely, a legdrágább pedig a klímaberendezéssel és fürdőszobával felszerelt lakókocsik kibérlése lesz.

A táborban lesznek nyilvános illemhelyek és zuhanyzók, valamint pihenő- és szórakozóhelyek, étel- és italárusok, biciklikölcsönző és rendszeres minibuszok a fesztivál helyszínére.

„Tel-Aviv önkormányzata mindent elkövet a csodálatos Eurovízió, a rendkívüli élmény érdekében a városba érkező turisták számára” – jelentette ki Ron Huldai, a tengerparti város polgármestere a sátorváros meghirdetésekor.

Izrael idegenforgalma jelenleg rekordszinten van, és ez új kihívásokat jelent számunkra különösen a szálláshelyek tekintetében – nyilatkozta kedden Jarív Levin turisztikai miniszter.

Tavaly májusban Netta Barzilai énekesnő Toy (Játékszer) című dalával megnyerte a nemzetközi dalversenyt, és ezzel 20 év után ismét Izrael szerezte meg a rendezés jogát.

Az Eurovíziós Dalfesztiválra 10 ezer külföldi látogatóra számítanak a 430 ezer lakosú városban. (MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
Mazsihisz Balatonfüredi Üdülő – jelentkezés és árak
Pályázatok
Ajánlattételi felhívás szociális épület tervezésére
Zsidó világ
Binjomin rabbi: A Purim-Mózes kapcsolat
2024. Március 22. / 10:10

Binjomin rabbi: A Purim-Mózes kapcsolat