Ennél keringősebb keringős est nincs: jön az UMCACCA a Rumbach-ban!

2022. December 06. / 17:29


Ennél keringősebb keringős est nincs: jön az UMCACCA a Rumbach-ban!

Hogy mi is az az UMCACCA? Az egykori Monarchia országaiban ezt mindenki tudja, hiszen év vége felé közeledve egyszerre csak felhangzik bennünk egy-egy fülbemászó dallam, ami oly ismerős… S mi más is volna az, mint egy andalító melódia a „keringőkirálytól”, Johann Strausstól. Az a jó hírünk, hogy ezúttal nem kell a bécsi újévi koncertre utazniuk, mert ha keringős estre vágynak, akkor jöjjenek a Rumbach-ba Bősze Ádám UMCACCA című estjére december 28-án, szerdán este 7 órakor. Jegyár: 4900 forint, amihez persze ajándék is jár. 

jegygomb-mahler-jo.png

A Strauss család táncairól, valcereiről, keringőiről, egyszóval az egykori Monarchia nagypolgári mulatós „umcaccájáról” szól a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga új, Rumbach Szalon elnevezésű programsorozatának első előadása, amelynek házigazdája a Prima Primissima-díjas Bartók Rádióból országszerte ismert Bősze Ádám lesz.

Umcacca-Ujevi-Koncert-arculat-logo-zsinagoga_1920X1080.jpg

Bősze Ádám több mint tíz éve közvetíti a világhírű bécsi újévi koncerteket a magyar nézőknek, ezért nála jobban tán senki sem tudja, hogy mi is az az umcacca… Na jó, az újévi koncerteken fellépő Bécsi Filharmonikus Zenekar zenészeinek is lehet némi fogalma erről a jelenségről, elvégre évről évre több tízmillió tévénéző és rádióhallgató élvezi élő egyenes adásban a „keringőkirály” szerzeményeit.

De a Rumbach Szalon közönségét Bősze Ádám a műfaj olyan mélységeibe vezeti be, hogy bizonyosan nem fognak csalódni. Hiszen ezen az estén nem száraz szavak, hanem nagyon is édes melódia, egy finom és különleges habzó bor, azaz igazi és hamisítatlan „Strauss-hangulat” varázsolja el a résztvevőket.

A fölsorolt „szalonkellékeken” kívül egy kis egyedi ajánlattal is kedveskedünk, de ennek mibenlétéről nem adhatunk felvilágosítást, mert az „umcacca” lényege éppen az ünneppel együtt járó meglepetés… 

Legyenek ott a Rumbach Szalonban a polgári újév előtt pár nappal, december 28-án, szerdán este 7 órától, mert idén ennél keringősebb keringős estéjük már nem lesz!

jegygomb-mahler-jo.png

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek