A Világ-Város – Közép-Európa zsidó képzőművészeti kistükre – meghívó kiállításmegnyitóra

2023. Január 24. / 12:42


A Világ-Város – Közép-Európa zsidó képzőművészeti kistükre – meghívó kiállításmegnyitóra

A Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány tisztelettel meghívja Önt a VILÁG-VÁROS Közép Európa zsidó képzőművészeti kistükre című időszaki kiállításának hivatalos megnyitójára, 2023. január 29. vasárnap, délután 5 órára. 

A kiállítást Bódi Lóránt, társadalomtörténész nyitja meg. A kiállítás helyszíne a Páva utcai zsinagóga karzata. Pontos cím: Budapest IX. kerület, Páva utca 39.  

Részvételi szándékát kérjük 2023. január 27. napjáig a regisztrációs ív / IDE KATTINTVA / kitöltésével jelezze. 

A Világ-Város – Közép-Európa zsidó képzőművészeti kistükre című időszaki kiállítás a zsinagóga karzatára hozza a város fényét, valamint neves kortárs művészek tolmácsolásában járja körül a zsidó hagyomány és a közép-európai városi identitás kérdését.

Az élmény, ahogy Kulcsár Géza, a kiállítás kurátora fogalmaz, „egyfelől a történelem traumáival és felfényléseivel való találkozásaink története, másfelől a közép-európai nagyvárosi élmény egyszerre hétköznapian ismerős, néha mégis oly különös és idegen formáival való szembesülés.”

Kiállító művészek: Asztalos Zsolt, Csizik Balázs, Andreas Fogarasi, Majoros Áron Zsolt, Mayer Éva, Katja Pratschke és Hámos Gusztáv, Szolga Hajnal, Závorszky-Simon Márton.

PROGRAM

Köszöntő:
Dr. Zima András, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója

Beszédet mond:
Dr. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár – Kulturális és Innovációs Minisztérium

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek