A Szívek Szállodája után: Mindent megnyert a világ legnépszerűbb zsidó TV-sorozata

2019. Január 28. / 14:57


A Szívek Szállodája után: Mindent megnyert a világ legnépszerűbb zsidó TV-sorozata

A Golden Globe után tegnap a Screen Actors Guild díjait is elhódította a Szívek Szállodája írójának új zsidó sorozata a gazdag, rendes zsidólányról, aki standup-komikus lesz az 1950-es évek New Yorkjában.

A Szívek Szállodája című méltán népszerű TV-sorozat titkos zsidó történetét már jól ismerik hűséges olvasóink. A sorozatot kitaláló Amy Sherman Palladino azonban új TV-sorozatba kezdett, amelynek nincs már titkos zsidó története, mert a legnyíltabban zsidó végre.

Egy férjezett, jómódú, rendes zsidó édesanya megadóan menedzseli rendes zsidófiú férjét, aki a papa cégénél dolgozik és stanudupos álmokat kerget. Kis bárokban lép fel nagy komikusok lopott szövegeivel. Amikor rájön, hogy tehetségtelen, úgy dönt, hogy túl kisszerű Őnagyszerűségének a szűkös polgári zsidó élet és otthagyja Rendes Zsidólányt, aki mindent megtett érte. Csak éppen semmit nem tud kezdeni a megnyert szabadsággal, mert nincs semmi ötlete arról, mit lehetne még csinálni azon kívül, hogy a papa cégénél dolgozunk és terrorizáljuk Rendes Zsidólányt, gyerekeink édesanyját. De mire hazasündörögne, a csodálatos MRS. Maisel nem rendes zsidólány többé, hanem kis, koszos klubok ünnepelten szabadszájú, pár nap alatt is többszörösen letartóztatott standup-komikusa, a csodálatos MRS. Maisel, tényleg. Az ’50-es évek bigott Amerikájára rászabadul egy őszinte, hisztériára hajlamos, temeperamentumos, minden eddigi elfojtását elengedő amazon, aki kitört a Jiddise Mámék ketrecéből. Rendes Zsidólány Elszabadul.

A sorozat őrült lelkesedést váltott ki a nézőkből és a kritikusokból egyaránt, nemrég indult a második évada és mindent megnyert a Golden Globe díjkiosztón január elején, aztán tegnap is a színész-szakszervezet elismeréseiből.

Most már csak az hiányzik, hogy végre a magyar csatornák is megvegyék. Ide nekünk a végre már nem Rendes, kőkemény és öntudatos zsidó lányokat, akik még viccesek is.

A The Times of Israel írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek