Rangos beszélgetés orvosi bravúrokról

2020. Május 20. / 16:03


Rangos beszélgetés orvosi bravúrokról

A budapesti Bálint Ház beszélgetés-sorozata ezúttal orvosi bravúrokkal folytatódik: Rangos Katalin ma este 7 órától dr. Csókay András idegsebészt, agykutatót, dr. Hudák István neuroradiológust és Szász János filmrendezőt kérdezi a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek szétválasztó műtétjéről. Az eseményt az interneten követhetik figyelemmel.


Az egész világ szorított, hogy sikerüljön a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek, Rabia és Rukia szétválasztó műtétje. A bonyolult operációt egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány – Interplast Hungary magyar orvoscsapata vállalta, amely több világújdonságnak számító orvosi megoldást is kitalál a siker érdekében. Jól mutatja a feladat nagyságát és nehézségét,  hogy csak az előkészületekre 55  ezer munkaórát fordítottak és a szervezés alatt csaknem 10 ezer e-mailt váltottak egymással.

Rangos Katalin mai vendége az elszánt orvoscsapat két tagja, dr. Csókay András idegsebész, agykutató és dr. Hudák István neuroradiológus, valamint Szász János filmrendező, aki dokumentumfilmet készített a lenyűgöző történetről.

Forrás és bővebb felvilágosítás: Bálint Ház/Facebook-oldal.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek