Novák Katalin és a magyar külügy is részvétét fejezte ki Izraelnek a mai terrortámadás kapcsán

2022. November 23. / 16:32


Novák Katalin és a magyar külügy is részvétét fejezte ki Izraelnek a mai terrortámadás kapcsán

„Őszinte részvétem Magyarországról! Ezekben a nehéz időkben imáimba foglalom Izrael népét” – írta a Twitter-oldalán Novák Katalin köztársasági elnök.

A magyar államfő azután küldte együttérzését a zsidó államnak, hogy reggel két pokolgép robbant Jeruzsálemben. A feltételezések szerint összehangolt támadásban egy 16 éves fiú meghalt, és mintegy 18-an megsebesültek.

Benjamin Netanjahu felkért miniszterelnök már látogatást is tett a kórházban a sebesülteknél. Jaír Lapid, az átmeneti kormány miniszterelnöke pedig még délben összehívta a biztonsági kabinetet.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium is elítélte a mai terrorcselekményt

Két helyszínen is robbantásos merényletet követtek el 2022. november 23. reggel Jeruzsálemben, ami a jelenlegi ismeretek szerint egy halálos áldozatot is követelt és több tucat sérültje van. A Külgazdasági és Külügyminisztérium mély megdöbbenéssel értesült az újabb terrortámadás híréről.

Magyarország a leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját, s elismeri Izrael önvédelemhez és állampolgárai biztonságának garantálásához fűződő elidegeníthetetlen jogát. Őszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sebesülteknek gyors felépülést kívánunk.

Címlapfotó: Bruzák Noémi / MTI

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek