Miskolc új polgármestere a Mazsihisznál

2020. Június 19. / 09:15


Miskolc új polgármestere a Mazsihisznál

Veres Pál, Miskolc tavaly megválasztott polgármestere tett bemutatkozó látogatást tegnap a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségénél (Mazsihisz). Veres Pál megbeszélést folytatott Heisler András elnökkel, és megtekintette a Dohány utcai zsinagógát is.


Bemutatkozó látogatást tett tegnap Heisler Andrásnál, a Mazsihisz elnökénél Veres Pál miskolci polgármester, aki Markovics Zsolt miskolci főrabbi és Szlukovinyi Péter helyi hitközségi elnök társaságában érkezett. 

A találkozón szóba került, hogy Veres Pál elkötelezett híve és barátja a zsidóságnak: a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójaként munkatársaival rendszeresen szervezett megemlékezést és prózamondó-versenyt a holokauszt emléknap alkalmából, tanártovábbképzés keretében kétszer járt a Yad Vasem intézetben, de polgármesterré választása óta is szoros, baráti kapcsolatban van a miskolci zsidó közösséggel és annak vezetésével. Tavaly év végén részt vett a hanukai gyertya meggyújtásán, a napokban pedig ott volt a miskolci zsidó temetőben tartott mártír megemlékezésen. 

Heisler Andrással áttekintették azokat az ügyeket, amelyek közös érintkezési pontok lehetnek, és Veres Pál reményét fejezte ki, hogy mielőbb lesz forrás a miskolci zsinagóga rekonstrukciójának befejezésére.

Címlapkép: Veres Pál polgármester (középen) a Dohány utcai zsinagógában. Jobbról Markovics Zsolt főrabbi, balról Szlukovinyi Péter, a Miskolci Zsidó Hitközség elnöke.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek