Kitolták a határidőt: ma éjfélig még rendelkezhetünk az adónk 1+1 %-ról

2023. Május 23. / 06:22


Kitolták a határidőt: ma éjfélig még rendelkezhetünk az adónk 1+1 %-ról

Május 22-e helyett május 23-ig, azaz ma éjfélig nyújthatók be a jövedelemadó-bevallások, ezáltal kitolódott az adónk 1 + 1 %-ról való rendelkezési jogunk is. Vagyis ha valaki elmulasztotta volna, ma éjfélig még rendelkezhet róla, hogy az adója 1 %-át a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) javára ajánlja föl. Technikai számunk: 0358. Fogjunk össze egy jobb világért!

– Kedd éjfélig benyújtható a személyi jövedelemadó (szja) bevallása és az 1 + 1 százalékos rendelkezés – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője hétfő este az MTI-vel.

Kis Péter András, a NAV szóvivője azt írta, hogy május 23-án éjfélig megtekinthetők, módosíthatók és jóváhagyhatók az szja-bevallási tervezetek a NAV eSZJA-rendszerében.

A határidő meghosszabbítását a KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) és a kapcsolódó szolgáltatások hétfői lassulása, nehézkes elérése indokolja.

adó.jpg

A NAV így biztosítja, hogy mindenki hozzáférjen a bevallási tervezetéhez, és valamennyi rendelkezni kívánó adózó támogathassa az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, valamint a Nemzeti Tehetség Programot.

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek