Király Kinga és a Haver
Alapítvány önkéntes csapata az idei Hanukatalizátor-díjasok

2020. December 14. / 13:00


Király Kinga és a Haver Alapítvány önkéntes csapata az idei Hanukatalizátor-díjasok

Rekordszámú szavazat érkezett a JCC Budapest – Bálint Ház által rendezett Hanukatalizátor Díjra, melyet 9. alkalommal adnak át a zsidó közösség legaktívabb, leginspirálóbb tagjainak. A legtöbb szavazatot Király Kinga, Az Élet Menete Alapítvány munkatársa gyűjtötte a közösségtől. A JCC Budapest – Bálint Ház Különdíját pedig a Haver Alapítvány önkéntes csapata kapta.

Király Kinga önkéntes vezetőként tárlatvezetéseket tart középiskolások számára a holokausztról. Az Élet Menete lengyelországi és budapesti rendezvényein sokaknak adott inspirációt ahhoz, hogy közelebbről megismerjék a zsidó kultúrát.

A Haver Alapítvány tizenkét éve küzd egy nyitottabb, elfogadóbb társadalomért, önkéntesei rengeteget tesznek azért, hogy diákokkal megismertessék a zsidóságot. A járvány alatt is felbecsülhetetlen munkát végeznek: az alapítvány programjai szinte zavartalanul működnek.

Kenesei Marcell, a JCC Budapest – Bálint Ház igazgatója szűk körben, de személyesen adta át a díjakat, és elmondta, hogy a legnagyobb örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy ennyi jelölés és szavazat érkezett. "Muszáj, hogy valami jó is történjen velünk idén és a Hanukatalizátor díj pont ilyen. Megmutatja, hogy mindig vannak jó dolgok, jó emberek, jócselekedetek" – tette hozzá.

A rendezvényt a JCC Budapest – Bálint Ház szervezi, fő támogatója az American Jewish Joint Distribution Committee által alapított Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Ünnepek
Schőner Alfréd: Eszter tekercs – Megillát Kaufmann
Megemlékezések
Eltemették Sas Józsefet a Kozma utcai temetőben

Kommentek