Megtalálták egy keresztes lovag kardját az izraeli partoknál

2021. Október 19. / 11:35


Megtalálták egy keresztes lovag kardját az izraeli partoknál

Az Izrael északi részén lévő Carmel-öbölben egy amatőr búvár egy kb. 900 éves kardot talált, amely a szakemberek szerint minden bizonnyal egy keresztes lovagé lehetett. Az Izraeli Régészeti Hatóság (Israel Antiques Authority) vezetője szerint ez a védett öböl régészeti leletekben igen gazdag lehet, hiszen annak idején sok hajó itt, e viharoktól védett helyen horgonyzott le. 


Shlomi Katzin amatőr búvár nem mindennapi kincsre bukkant: az  Izrael északi részén lévő Carmel-öbölben úszva egy kagylókkal teljesen elborított kardot vett észre. Az egy méter hosszú, harminc centiméteres markolattal rendelkező fegyvert a férfi átadta a hatóságoknak, és a szakemberek megállapították róla, hogy mintegy 900 éve kerülhetett a vízbe, s annak idején minden bizonnyal egy keresztes lovag tulajdona lehetett. 

Az Izraeli Régészeti Hatóság (Israel Antiques Authority) egyik munkatársa, Nir Distelfeld izgalmas felfedezésnek nevezte a jó állapotban megmaradt kard megtalálását. Hozzátetette: a fegyvert megtisztítják, megvizsgálják, majd kiállítják a nyilvánosság számára. 

A hatóság vezetője, Kobi Sharvit azt nyilatkozta: a kard azért lehetett a Carmel-öbölben, mert ez a védett partszakasz évszázadokon át kedvelt kikötő volt, így a terület még sok régészeti leletet rejthet.

(Fotó: Reuters) 

Forrás: BBC

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek