Kártérítést fizet Ehud Olmert, mert elmebetegnek nevezte a Netanjahu családot

2022. November 21. / 12:40


Kártérítést fizet Ehud Olmert, mert elmebetegnek nevezte a Netanjahu családot

Jelentős kártérítés megfizetésére kötelezte a tel-avivi polgári bíróság Ehud Olmert volt miniszterelnököt az ellene folytatott rágalmazási perben – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Benjamin Netanjahu és családja azért perelte be rágalmazásért Olmertet, mert egy tévéműsorban 2021-ben elmebetegnek nevezte őt és családját. Olmertnek a 62 500 sékel (6,5 millió forintos) kártérítés mellett perköltségeket is kell fizetnie 35 ezer sékel (3,5 millió forint) összegben.

Amit Jarív bíró döntésében kiemelte, hogy az elmebetegség degradáló kifejezésként használása megalázza a mentális betegségben szenvedőket, és hogy Olmert nem tudott felmutatni olyan orvosi iratokat, melyek bizonyították volna a Netanjahu házaspár vagy Jaír nevű fiúk érintettségét.

Olmert védőügyvédje kilátásba helyezett egy esetleges fellebbezést a döntés ellen, Netanjahu ügyvédje viszont, elégedettségét fejezte ki az ítélettel kapcsolatban.

A tavaly májusban benyújtott keresetben a Netanjahu család 837 ezer sékel kártérítést követelt az őket ért eszmei károkért, ennek viszonylag csekély részét ítélte meg a bíróság. (MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek