EJC: A gyáva és brutális támadások célja a félelemkeltés és a terror

2022. November 23. / 15:46


EJC: A gyáva és brutális támadások célja a félelemkeltés és a terror

Az Európai Zsidó Kongresszus (European Jewish Congress – EJC) megdöbbenését fejezi ki és elítéli a ma reggel Jeruzsálemben elkövetett terrortámadásokat. A szervezet elnöke a részvétét fejezte ki a megölt fiatal diák családjának, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.

Az Európai Zsidó Kongresszus (European Jewish Congress – EJC) megdöbbenését fejezi ki és elítéli a civilek ellen ma reggel Jeruzsálemben elkövetett terrortámadásokat – áll a szervezet közleményében.

Ariel Muzicant, az EJC elnöke kijelentette: „ezek a gyáva és brutális támadások ártatlan civilek ellen történnek, céljuk a félelemkeltés és a terror előidézése. Ismét rámutatnak a palesztin terrorszervezetek valódi szándékaira, amelyek arra irányulnak, hogy megnyomorítsanak, megöljenek izraelieket és zsidókat, bárhol is legyenek".

Az EJC elnöke hozzátette: „Mély részvétünket fejezzük ki a megölt fiatal diák családjának, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek".

A rendőrség által terrortámadásnak minősített robbanások az izraeli fővároshoz vezető bejáratnál történtek, nem sokkal reggel 7 óra után, a munkába indulás csúcsidőszakában. Legalább egy ember meghalt, húszan megsebesültek, a sérültek közül néhányan továbbra is súlyos vagy kritikus állapotban vannak. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma lenne 75 éves Somló Tamás 
2022. November 17. / 10:25

Ma lenne 75 éves Somló Tamás