Összehangolt terrorista hadgyakorlat Izrael ellen

2020. December 29. / 14:19


Összehangolt terrorista hadgyakorlat Izrael ellen

A Gázai övezet terrorista csoportjai ma reggel elindították első közös hadgyakorlatukat. A szárazföldön és vízen, rakétakilövésekkel és drónreptetésekkel kiegészített műveletek célja a csoportok készültségi szintjének tesztelése egy jövőbeli konfrontációra Izraellel – írja a Reuters forrásaira hivatkozva az izraeli magyar nyelvű Új Kelet.


A hadgyakorlatot a 2018-ban létrehozott egyesített parancsnokság nevében jelentették be, melyet a Gázai övezetet uraló Hamász, valamint az Iszlám Dzsihád, a Népi Ellenállási Biztottság és más kisebb fegyveres csoportok alkotnak.

Az izraeli Kan közszolgálati műsorszolgálató palesztin forrásokat idézve arról számolt be: Irán arra kérte a Hamászt és az Iszlám Dzsihádot, hogy szervezzenek egy jelentősebb katonai gyakorlatot a Gázai övezetben, ezzel azt az üzenetet küldve, hogy Irán szövetségesei a régióban minden fronton felkészültek az „ellenállási tengely” elleni bármilyen támadásra. 

„Az üzenet a Trump-kormánynak szól, arra az esetre, ha megpróbálna csapást mérni iráni célpontokra, mielőtt Bident beiktatják jövő hónapban.”

Az Izraeli Védelmi Erők Gázai Hadosztálya és az északi határon fekvő egységek által közelmúltban lebonyolított számos nagyszabású hadgyakorlat valószínűleg szerepet játszott a gázai frakciók hadgyakorlat hirdetésére vonatkozó döntésében.

(Címlapkép: APA Images/Twitter)

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek