Miss Holokauszt-túlélő: egy 86 éves nagymama lett az idei győztes

2021. November 19. / 12:32


Miss Holokauszt-túlélő: egy 86 éves nagymama lett az idei győztes

Idén tíz jelentkező közül választották meg Miss Holokaust-túlélőt Izraelben. A szépségverseny célja, hogy tisztelettel adózzanak azon nők előtt, akik túlélték a náci népirtást – írta a Reuters alapján a CBC és a 24.hu.

A szépségverseny egyébként ugyanolyan volt, mind bármelyik másik, az indulók megcsináltatták a hajukat, sminkjüket és végig sétáltak a kifutón. A különbség talán annyi, hogy résztvevők 79 és 90 év közöttiek mind. Az évek óta megrendezésre kerülő a megmérettetés, csak tavaly maradt el a járvány miatt.

Azok után, amin átmentem a holokauszt alatt, sose álmodtam volna, hogy ott lehetek, ahol most vagyok egy nagy családdal: két gyerekkel, négy unokával és két dédunokával. És mégis itt vagyok, ebben a nagyszerű életkorban, 87 évesen. Isteni, leírhatatlan!

– nyilatkozta Kuka Palmon, egy romániai túlélő résztvevő. De nem ő, hanem egy másik romániai túlélő nyerte az egyik jeruzsálemi múzeumban tartott versenyt. Salina Steinfeld 86 éves, 1948-ben költözött Izraelbe, ő is dédnagymama már.

A szépségversenyt tavaly nem rendezték meg a világjárvány miatt, vannak, akik szerint jobb is volt, mert nem illő ez az elvesztett életek tisztelete miatt. Mintegy hatmillió zsidó vesztette életét a holokausztban.

A holokauszt-túlélők ernyőszervezetének elnöke még 2012-ben „hátborzongatóként” jellemezte a versenyt, és azt mondta, nem biztos, hogy erre van szüksége a túlélőknek. Shimon Sabag, a megmérettetést szervezője azt mondta, a fizikai megjelenés csak 10 százalékát adja a kritériumoknak.

Egy 2021-es induló unokája pedig úgy nyilatkozott, hogy az emberek megérdemlik, hogy lássák mennyi szépség van ezekben a nőkben, akik ilyen szörnyűségeken mentek át. Megmutatjuk nekik, mennyire szeretjük és becsüljük őket.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek