Jó példával jár elől egy környezettudatos izraeli cég Magyarországon

2023. Február 10. / 11:02


Jó példával jár elől egy környezettudatos izraeli cég Magyarországon

Több mint 1 milliárd forintot fordított környezetvédelmi beruházásaira a tisztítószereket gyártó komáromi Well Done Kft. Az izraeli tulajdonú cég hőszivattyús rendszerrel váltotta ki a gázfelhasználást és a termékei csomagolására újrahasznosított flakonokat kezdett gyártani és használni.

A társaság ügyvezetője, Stefankovics Zsolt tájékoztatása szerint évente 80 millió forintot takarítanak meg a flakonok saját gyártásával, a fejlesztéssel 400 tonna műanyagot váltanak ki újrahasznosított anyaggal. 

A fűtés korszerűsítésére hőszivattyús rendszert telepítettek, ezzel megszűnt az üzem gázfogyasztása. Az intézkedéssel évente nyolcmillió forintot takarítanak meg és 165 tonna szén-dioxid kibocsátást kerülik el. 

Az újrahasznosított HDPE és PET alapanyagokból készült csomagolás lehetővé teszi, hogy a Well Done több nemzetközi üzlet polcain is kínálhassa termékeit, mert a sajátmárkás tenderek egyik feltétele az újrahasznosított műanyag felhasználása – ismertette az ügyvezető.

A flakongyártáshoz és tároláshoz a társaság 1,2 milliárd forintos beruházással épített fel egy 2400 négyzetméteres csarnokot. Az üzem gépeinek beszerzéséhez és a fűtéskorszerűsítéshez 234 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el a Széchenyi Terv Plusz program pályázatán.

A magyarországi Well Done Kft. 1996 óta gyárt tisztítószereket, melyek Magyarország szinte minden kiskereskedelmi egységében kaphatók. A vállalat 50 embert foglalkoztat, 2020-ban 2,8 milliárd, 2021-ben 2,1 milliárd forintos árbevételt értek el, melynek negyede exportból származott.

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek