Az FTC Világ Igaza címet kér Tóth Potya Istvánnak

2021. Július 28. / 19:18


Az FTC Világ Igaza címet kér Tóth Potya Istvánnak

A Fradi legendás játékos-edzője, aki a vészkorszakban embermentőként tűnt ki, ma 130 éve született. Az évforduló alkalmából egykori klubja azt kérelmezi a Jad Vasem Intézetnél, hogy kapja meg a Világ Igaza címet. Tóth Potya István emlékének ápolása és megőrzése a klub fontos küldetése.


Egy soha véget nem érő út nagyon fontos állomásához érkezett 2021. július 28-án a Ferencvárosi Torna Club. Amikor idén februárban Tóth Potya István neve felkerült az embermentők márványtáblájára a Wallenberg-emlékparkban, a Dohány utcai zsinagógánál, már javában készültünk a mai napra – olvasható az FTC honlapján. 

A klub Tóth Potya születésnapjára időzítve küldte el abbéli kérelmét a Jad Vasemhez, hogy az intézet adományozzon Világ Igaza címet a legendás sportszakembernek. 

A levélben azt írják: „a klub alapítói közül többen zsidó származásúak voltak. Az FTC címerében szereplő három ’E’ betű az Erkölcsöt, az Erőt és az Egyetértést jelenti. Klubunk a legnehezebb időkben is mindig kiállt a gyengék, az elnyomottak mellett. Sportolóink, edzőink életében kiemelt szerepet kapott az eredmények elérése mellett a sportszerűség. Sem a múltban, sem a jelenben nem hagyjuk szó nélkül, ha másokat kirekesztenek, üldöznek”.

További információk ide kattintva olvashatók.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek