A Bálint Ház kiemelt figyelmet fordít a háborús menekültek segítésére

2022. Október 02. / 07:52


A Bálint Ház kiemelt figyelmet fordít a háborús menekültek segítésére

A JCC Budapest - Bálint Ház a háború kitörése óta segíti az ideérkező ukrán menekülteket. Szeptemberben nagy adománygyűjtő akciót tartottak, melynek most hétvégén van a lezárása, vagyis az adományok átadása a Budapest, Révay utca 16. szám alatt található intézményben. A Bálint Ház közleménye.

A válság kezdetekor az egész zsidó közösség megmozdult, hogy segítsen. Nagyon rövid idő alatt megszerveződött a szállás, szállítás, orvosi segítség, étel- és ruhaosztás a menekültek ezreinek, illetve a továbbutazók számára az utazáshoz szükséges felszerelések és tárgyak, valamint kapcsolatok és információ biztosítása.

A JCC Budapest - Bálint Ház a koalíció részeként vállalta, hogy összefogja a különböző programokat és szolgáltatásokat, és levezényelje az önkéntes programot annak érdekében, hogy a menekültáradatot a lehető leghatékonyabban kezelje. 

Egy kis idő elteltével, amikor már jól látszott, hogy a háború nem lesz gyors lefolyású, elkezdte megszervezni saját akcióit, melyek nagy része még mind a mai napig működik. 

Sajnos az eltelt idő nem tett jót az emberek segítőkészségének, az adományozási kedv egyre csökken, a közbeszédben már szinte alig jelenik meg a menekültek segítése. Pedig ugyanúgy rengetegen érkeznek, és ugyanolyan nehéz anyagi helyzetben vannak.

Ezért a JCC Budapest - Bálint Ház kiemelt figyelmet fordít a háború elől menekülők segítésére. A krízis elején elkezdett akciókat a mai napig ugyanolyan erőbedobással folytatja, saját kapacitásának jelentős részét a projektre szánva, a zsidó (és nem zsidó) közösséget újra és újra mozgósítva.

Forrás: MTI/OS

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek