Mától újra látogatható a felújított szabadkai zsinagóga

2019. Január 20. / 20:06


Mától újra látogatható a felújított szabadkai zsinagóga

Vasárnap tíz órakor léphetett be először a szabadkai zsinagóga kapuján a nagyközönség. A látogatókat egy állandó tárlat fogadta, amely a szabadkai zsidók történelmét mutatja be: modern, érintőképernyős táblák mutatják meg az első zsidó családok Szabadkára érkezését, a holokauszt időszakát, továbbá a városban élő zsidók mai életét és kultúráját.


A zsinagóga hétfő kivételével minden nap látogatható, keddtől-péntekig 10-18 óráig, hétvégén pedig 10-14 óráig tart nyitva. A felnőttek 250 dínárért, átszámolva közel 700 forintért vásárolhatnak belépőt, a diák- és nyugdíjas belépő ára kedvezményesen, 150 diínárért váltható ki, ami 400 forintnak felel meg. A csoportos belépők is ugyanennyibe kerülnek, míg a tíz évnél fiatalabb gyerekek ingyen nézhetnek körbe az épületbe.

A magyar szecesszió stílusában épült szabadkai zsinagógaA magyar szecesszió stílusában épült szabadkai zsinagógaFotó: Molnár Edvárd / MTI

Az állandó tárlat mellett a hely szellemének megfelelő kulturális értékekkel és rendezvényekkel töltik majd meg a létesítményt. Az ígéretek szerint évente 8-10 kimagasló színvonalú rendezvénynek ad majd otthont a felújított zsinagóga, amely alatt koncerteket, kiállításokat és konferenciákat kell érteni. (Travelo, Mazsihisz)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek