Címkék

Románia

Hírek, lapszemle / 2024. Január 30. / 09:34

Román miniszterelnök: Az antiszemitizmus különösen veszélyes valóság

Világszerte erősödik az idegengyűlölet, a populizmus és az antiszemitizmus, ez alól Románia sem képez kivételt, ezért is fontos megismertetni a felnövekvő nemzedékekkel a holokauszt borzalmait, azt, hogy milyen következményekkel járhat a szélsőséges ideológiák és pártok térnyerése. Erről a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából rendezett tegnapi megemlékezésen beszélt a kormányfő és a szenátus elnöke.

Közélet / 2024. Január 25. / 11:02

Bukarest, Róma: Palesztinbarát tüntetések a holokauszt emléknapon

Mindenki számára vereség lenne, ha palesztinbarát tüntetést tartanának a január 27-i nemzetközi holokauszt emléknapon – hangoztatta Victor Fadlun, a római zsidó közösség elnöke szerda este. Victor Fadlun felszólította az országos és városi hatósági szerveket, hogy „állítsák le ezt a szégyent”. Bukarestben palesztin rokonszenvtüntetést engedélyeztek a holokauszt-emléknapra, a zsidó közösség képviselője tiltakozik.

Élet + forma / 2023. November 30. / 14:20

Tel-Aviv rugbycsapata nálunk csap össze Románia „farkasaival”

Nemzetközi rugbymérkőzés színhelye lesz a budapesti Kincsem Park, ahol elődöntőt játszik egymással a Tel Aviv Heat Rugby nevű csapat és a Romanian Wolves az európai szuperkupa döntőjébe való jutásért. A mérkőzés december 2-án, szombaton délután fél 2-kor kezdődik. (Felhívjuk hittestvéreink figyelmét, hogy a meccs a sábesz időszakára esik!)

Hírek, lapszemle / 2023. Október 17. / 16:52

Izraelbe látogatott Marcel Ciolacu román miniszterelnök

A mai napon Marcel Ciolacu román kormányfő Izraelbe utazott és találkozott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, valamint az Izraelben élő román közösség képviselőivel. Ciolacu (akit elkísért Silviu Vexler, a Romániai Zsidó Közösségek Szövetségének elnöke) megbeszélést folytat a romániai zsidó közösség egykori főrabbijával, Menákem Hákohennel is – írja az Agerpres tudósítására hivatkozva a magyar nyelvű Transtelex.hu portál.