Címkék

Miskolci Zsidó Hitközség

Hírek, lapszemle / 2022. November 19. / 21:05

Turisztikai szakemberek a Miskolci Zsidó Múzeum és Látogatóközpontban

A miskolci zsidó múzeumban és a zsinagógában Markovics Zsolt, a Miskolci Zsidó Hitközség főrabbija kalauzolta a szakembereket, akik élményszerű előadást hallhattak a miskolci zsidóság történetéről, a zsidó hagyományokról. A múzeum kiállítási tereiben magyar és angol nyelvű tájékoztatók olvashatók, így a külföldi turisták is olvashatják a legfontosabb információkat – írja a megyei lap internetes kiadása.

Közélet / 2022. November 16. / 14:16

Miskolc: Mi köti össze, s mi választhatja szét a történelmi egyházakat?

Novemberben is folytatódik a Miskolci Zsidó Múzeum és Látogatóközpont Baráti Körének idén szeptemberben kezdődött előadás-sorozata. Markovics Zsolt főrabbi vendége ezúttal a miskolci görög katolikus egyház megyéspüspöke és a Tiszán inneni református egyházkerület püspöke lesz. Az előadáson többek között arról lesz szó, hogy mi az, ami összeköti a történelmi egyházakat, s mi lehet az, ami szétválaszthatja a vallás hívőit.

Hírek, lapszemle / 2022. Szeptember 19. / 10:08

Előadássorozat a zsidóságról a Miskolci Zsidó Múzeumban

Az újonnan megnyílt Miskolci Zsidó Múzeum és Látogatóközpont köré alakuló baráti kör több előadással is készül az intézmény népszerűsítésére. Elsőként Markovics Zsolt miskolci főrabbi beszél majd a kóser étkezésről, az ezzel kapcsolatos szokásokról szeptember 21-én, szerdán délután 5 órától a zsinagóga melletti imaterem étkezőjében – írja a megyei újság internetes verziója.

Hírek, lapszemle / 2022. Szeptember 05. / 10:30

Egymillió forint adomány a miskolci hitközségtől a helyi kórháznak

A Miskolci Zsidó Hitközség jótékonysági koncertet szervezett a helyi Művészetek Házában, ahol a Budapest Klezmer Band lépett föl. A rendezvényen gyűjtött felajánlást a szervezők ünnepélyes keretek között adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház képviselőinek – írja a Boon.hu helyi hírportál. A kórház saját forrásból 1 millió forinttal egészíti ki az adományt. A kezdeményezést a Mazsihisz is támogatta.