Címkék

Mazsihisz elnök

Zsidó világ / 2023. Szeptember 15. / 09:17

Orbán Viktor: A sófár hangja tegye felemelővé, a kerek mézes kalács pedig édessé az új esztendőt

Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök Prof. Dr. Grósz Andort, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökét, a magyarországi zsidó közösséget és a hazai zsidó szervezetek vezetőit a ma este beköszöntő 5784. zsinagógai új esztendő alkalmából.

Zsidó világ / 2023. Szeptember 15. / 07:59

Dr. Grósz Andor: Ros Hásáná az elgondolkodás ideje

Meggyőződésem szerint a zsidóknak a zsinagógában kell spirituális otthont találni, ahol kapcsolatba léphetnek mindazzal, amiben őseink mélyen hittek. Mert mindannyian ki vagyunk éhezve az értelmes, a hagyományainkat őrző közösségek megtalálására, olyanokra, amelyek támogatnak bennünket a vallás és a bölcsesség keresésében.

Hírek, lapszemle / 2023. Szeptember 14. / 20:41

Gulyás Gergely megismételte Orbán Viktor 2017-es nyilatkozatát Horthy kapcsán

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a tegnapi Kormányinfón megismételte Orbán Viktor 2017-es nyilatkozatát arról, hogy Magyarország vezetése bűnt követett el, amikor nem védte meg zsidó származású polgárait. Ennek azért van jelentősége, mert a Gulyással folytatott keddi találkozóján Grósz Andor Mazsihisz-elnök e 2017-es nyilatkozat megerősítését kérte az állami vezetők részéről elhangzott, negatív visszhangot kiváltó nyilatkozatok miatt.

Mazsihisz hírek / 2023. Szeptember 12. / 14:48

„Minden magyar kormánynak az a kötelessége, hogy megvédje minden állampolgárát”

Grósz Andor kezdeményezésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ma a hivatalában fogadta a Mazsihisz-elnököt, aki hangsúlyozta: mivel magas rangú állami vezetők az elmúlt napokban a magyar zsidóság körében megütközést keltő nyilatkozatokat tettek, a Mazsihisz határozott állásfoglalást tart szükségesnek a magyar kormány részéről az ilyen jellegű megnyilatkozások esetében.

Mazsihisz hírek / 2023. Szeptember 05. / 17:19

A Mazsihisz elnöke Erzsébetváros polgármesterével tárgyalt

Dr. Niedermüller Péterrel, a főváros hetedik kerületének polgármesterével folytatott ma megbeszélést dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a Szövetség Síp utcai székházában. A tárgyaláson kiemelt szerepet kapott a kulturális területen, valamint az egészségügyi ágazatban elképzelhető együttműködés.

Mazsihisz hírek / 2023. Augusztus 15. / 00:00

A Mazsihisz elnökének tárgyalásai Washingtonban

A közelmúltban hivatalos látogatáson Washingtonban járt dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke. Útja során tárgyalásokat folytatott az amerikai politikai és gazdasági élet szereplőivel, a kormányzat képviselőivel, valamint zsidó szervezetek és közösségek vezetőivel.

Vezetőink / 2023. Május 17. / 00:00

Prof. dr. Grósz Andor Mazsihisz elnök

Az a misszióm, hogy tisztességgel dolgozzak egyházunkért, és kiálljak a magyarországi neológ zsidóság értékei, érdekei mellett. Az összefogás az utolsó esély arra, hogy a neológia meg tudja őrizni az elmúlt 150 évben kivívott helyét a magyarországi zsidó életben, és ne vesszen kárba felmenőink munkája, áldozata.

Mazsihisz hírek / 2023. Május 14. / 00:00

Dr. Grósz Andor: Békét, nyugalmat, szeretetet, megértést szeretnék

– A jelöltállítás idején dr. Nógrádi Péterrel korábban abban egyeztünk meg, hogy nem ellenségként, nem ellenfélként, hanem versenytársként tekintünk egymásra. A Mazsihisz elnökeként is békét, nyugalmat, szeretetet és megértést szeretnék – mondta megválasztott elnökként dr. Grósz Andor, akit ma dr. Nógrádi Péter ügyvéd ellenében nagy többséggel választottak meg a Szövetség új elnökévé.