Címkék

Koronavírus

Hírek, lapszemle / 2023. Január 17. / 09:55

Intézetbe akarnak vinni egy holokauszttúlélő nőt, hogy beolthassák a kovid ellen

Egy Németországban élő holokauszttúlélő, Inna Zsvanetszkaja zeneszerző nem akarja, hogy beoltsák a Covid-19 elleni vakcinával, és ezért távozott ismeretlen helyre. A német hatóságok elrendelték a nő intézeti elhelyezését, mert így látják biztosítottnak, hogy megkapja az oltóanyagot. Német politikusok és jogi szakértők az alaptörvény megsértésének tartják a zeneszerző ellen hozott határozatot.

Koronavírus / 2023. Január 10. / 12:40

Izraeli kutatók jó híre a koronavírus elleni új oltóanyagokról

– A Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett omikron adaptált COVID-19 emlékeztető oltóanyag jelentősen csökkentette a kórházi felvételeket az idős betegek körében – írja a Portfolió.hu a Reuters értesülésére hivatkozva. Az izraeli kutatók bejelentése az első bizonyíték ennek az oltásnak a valós hatékonyságára.

Tudomány / 2022. November 29. / 12:48

Izraelben gyártott, kovid elleni orr-spray hamarosan Magyarországon

– Izraelben gyártják azt a forradalmian új orr-spray-t, amelynek hatóanyaga 99 százalékban elpusztítja a szervezetbe jutott koronavírust. A virX nevű spray hamarosan Magyarországon is elérhető lesz – hívta fel figyelmünket Barta Judit, a Bio-Kasztel Kft. ügyvezetője. A cég neve a magyar zsidó közösség előtt ismerősen cseng, hiszen ez a társaság a járvány idején jelentős mennyiségű gyorstesztet adományozott a Mazsihisznak.

Izrael / 2022. Április 04. / 21:36

Koronavírus: Izraelben ismét visszavonulóban a járvány

A fertőzési együttható 1 alá süllyedt, Izraelben ismét visszavonulóban a koronavírus-járvány – jelentette ma az izraeli egészségügyi minisztérium honlapja. A fertőzési együttható (R) hétfőn 0,92, ami azt jelenti, hogy 100 vírushordozó 92 embernek adja át a fertőzést, az új fertőzöttek száma folyamatosan csökken.

Izrael / 2022. Március 16. / 15:31

Izraelben újra emelkedőben van a koronavírus fertőzési ráta

Izraelben a fertőzési együttható (R) folyamatos növekedéssel lassan megközelíti az 1-et, az egészségügyi minisztérium jelenlegi adatai szerint már 0,9, ami azt jelzi, hogy lassul a járvány visszaszorulása. Az R ráta január 29-től február 24-ig 0,8 alatt volt.

Izrael / 2022. Február 06. / 18:38

Koronavírus: A járvány megjelenése óta a legtöbb súlyos beteget ápolják Izraelben

A koronavírus járvány megjelenése óta a legtöbb súlyos Covid-beteget ápolják Izraelben, noha egyre kevesebb új fertőzöttet azonosítanak – jelentette az egészségügyi minisztérium honlapja vasárnap.

Izrael / 2022. Január 14. / 14:23

Végre egy jó hír: kevesebb embert kell lélegeztetni, gyorsabban jönnek ki a kórházból az omikronos betegek

Fontos a jó fejleményekről is hírt adni és a tegnapi cikkek ilyenről is beszámoltak Izraelben, jelentősen csökkent a koronavírusos, súlyos betegek száma.