Címkék

Joe Biden

Izrael / 2024. Május 08. / 16:25

Biden szerint a Holokauszt időszakának gyűlölete éledt újjá 2023. október 7-e után

A Holokauszt idején tapasztalt gyűlölet éledt újjá 2023. október 7-én, amikor a Hamász terrortámadást intézet izraeliek ellen – jelentette ki Joe Biden elnök kedden Washingtonban az amerikai Holokauszt Emlékmúzeumban tartott megemlékezésen.

Izrael / 2023. Október 23. / 18:54

Izrael nem segélyezi Gázát, és felügyeli a mások által odaszállított segélyeket is

– A Gázai övezetbe hurcolt amerikai túszokról és az övezet palesztin civiljeinek nyújtott humanitárius segélyekről egyeztetett Joe Biden amerikai elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap esti telefon beszélgetésükön – jelentette ma az izraeli média. Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője ugyancsak ma közölte a tagállomok külügyminisztereivel: tűzszünetre és segélyekre van szükség.

Izrael / 2023. Október 20. / 10:20

Biden Izrael katonai támogatása mellett érvelt, Lauder a pápához fordult

Ukrajna és Izrael támogatásának fokozása és az Egyesült Államok globális vezető szerepe mellett érvelt Joe Biden a washingtoni idő szerint csütörtök este tartott rendkívüli tévébeszédében. Ugyancsak tegnap Ferenc pápával találkozott Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke, és arra kérte a katolikus egyházfőt, hogy segítsen a Hamász által fogságban tartott izraeli túszok kiszabadításában.