Címkék

Izraeli Védelmi Erők

Izrael / 2022. December 05. / 12:39

Újabb rajtaütéseket hajtott végre az izraeli hadsereg Ciszjordániában

Az izraeli hadsereg egységei megöltek egy palesztint egy összecsapásban, és elfogták az Iszlám Dzsihád terrorszervezet vezetőjének fiát egy másik, szintén Ciszjordániában végrehajtott éjjeli razzián – jelentette ma a ynet, a Jediót Ahronót című újság hírportálja. A razziák célja, hogy megakadályozzák az újabb palesztin támadásokat, amelyekben az év eleje óta 31 ember vesztette életét Izraelben és Ciszjordániában.

Izrael / 2022. Október 25. / 11:47

Izrael lecsapott az Oroszlánok Barlangja palesztin terrorszervezetre

Az izraeli hadsereg katonái egy ciszjordániai rajtaütés során mára virradóra megölték az Oroszlánok Barlangja nevű palesztin terrorszervezet négy fegyveresét és egy további palesztint – jelentette a katonai rádió. Az Oroszlánok Barlangja az utóbbi hetekben több merényletet is elkövetett Ciszjordániában. Izrael lehetőséget adott a Palesztin Nemzeti Hatóságnak, hogy felgöngyölítsék a szervezetet, de ez nem történt meg, így saját maga lépett fel ellenük.

Izrael / 2022. Augusztus 12. / 10:00

Egy bevetésben elpusztult Zili, a terroristák ellen harcoló izraeli kutya

Egy terroristák elfogását célzó nablusi harci művelet során a napokban találat érte Zillit, az izraeli hadsereg terroristák felkutatására és elfogására kiképzett kutyáját. Az állat az elmúlt nyolc évben számos, terroristák ellen irányuló harcban vett részt, s akárcsak az Izrael biztonságáért harcoló hős katonáknak, neki is sokat köszönhet az ország, így a négylábú harcos haláláról az izraeli sajtóban is méltató cikkek sora jelent meg.