Címkék

HanukaFeszt

Zsidó világ / 2023. December 12. / 14:21

HanukaFeszt 2023: ünnepi varázslat a negyedik napon

Rendkívüli élményben volt része azoknak, akik meghallgatták Palya Bea énekesnő és barátainak hanukai koncertjét a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. Emlékezetes és méltó volt a hanukia negyedik gyertyájának meggyújtása alkalmából rendezett ünnepség a Dohány utcai zsinagógában is.

Zsidó világ / 2023. December 12. / 11:01

HanukaFeszt 2023: Sálom hanuka és hávdálá a kicsiknek, neon-party a fiataloknak

Szombat délután fellobbant a hávdálá gyertya lángja a Rumbach Zsinagógában. A Rumbi Tanház gyermekei és szüleik elbúcsúztatták a szombatot, valamint meggyújtották a hanukia harmadik lángját. A kicsik muzsikával, tánccal, vidám hanukai dalokkal ünnepeltek, a sok játék mellett elkészíthették saját hanukai olajukat, hanuka-geltekkel töltötték meg az ünnepi trendeliket, és finom fánkot is díszíthettek.

Kultúra / 2023. December 08. / 13:16

Hanukai örömkoncert a Rumbach zsinagógában

A Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga falai között köszöntött ránk a fény ünnepe. Az ünnep, amely évről évre hirdeti a csodát, hogy a sötétség felett a fény újra és újra győzedelmeskedik.

Zsidó világ / 2023. December 06. / 21:02

Hanuka 2023 – ünnepi kisokos

Olvassák szeretettel az ünnepre összeállított kisokosunkat. Ha van bármi, amit szívesen megkérdeznél a hanukáról, nálunk megtalálod a választ.

Zsidó világ / 2023. November 30. / 20:34

Hanuka 2023/5784: ünnepi programkavalkád

Az ünnep alkalmából a teljesség igényé nélkül összegyűjtöttük a ránk váró programokat, és ajánlónkat a beérkező információk alapján folyamatosan frissítjük! Kérjük, hogy az újabb programokat a szerkesztoseg@mazsihisz.hu e-mail címre küldjék word formátumban.

Élet + forma / 2023. November 28. / 10:40

HanukaFeszt – legyünk együtt, örüljünk egymásnak, örüljünk a fénynek és a csodának!

HanukaFeszt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szervezésében december 7. és 10. között. Ünnepeljünk együtt, gyújtsuk meg a hanukai gyertyákat, melegedjünk a jóság, tisztaság és remény lángjainál közösen!