Címkék

Frankel-zsinagóga

Oktatás / 2023. December 04. / 11:07

A „Fazekas” diákjai győztek a Budapesti Zsidó Hitközség országos vetélkedőjén

2019 óta minden évben nagy sikerrel kerül megrendezésre hazánk legnépszerűbb zsidó tematikájú vetélkedője. December 3-án ötödszörre gyűltek össze a csapatok az ország különböző iskoláiból, ezúttal a Frankel Zsinagóga Micve Klubjában, hogy írásbeli és szóbeli vizsgákon adjanak számot a zsidó vallással kapcsolatos tudásukról.

Kultúra / 2023. November 29. / 14:34

Szilágyi Enikő sanzonkirálynő estje a Budai Micve Klubban

A klasszikus francia sanzon szülőhazájában, Franciaországban, s azon belül a sanzon fellegvárában, Párizsban élt korábban az elbűvölő hangú énekesnő és színésznő: Szilágyi Enikő. Az Erdélyben született művésznő sanzonestjét a Frankel-körzetben működő Budai Micve Klubban tekinthetik meg december 2-án, szombaton este 7 órától.

Élet + forma / 2023. Október 16. / 17:20

Országos vetélkedő: a Lauder és a Scheiber is dobogós helyen!

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend az Országos Zsidó Zenei Vetélkedő, melynek október 15-én, vasárnap a Frankel Zsinagóga Micve Klubjában tartott döntőjében meglehetősen nehéz helyzetbe került a Gonda Judit mesterpedagógust, dr. Verő Tamás főrabbit, valamint dr. Nógrádi Gergely főkántort felvonultató zsűri.

Mazsihisz hírek / 2023. Szeptember 19. / 17:58

Édes-mézes új évet, avagy skajach a Frankel-körzetnek!

A budai Frankel Leó úti zsinagóga körzet hihetetlenül nagyszabású ünnepséget rendezett Ros Hásáná alkalmából. A Városmajorban tartott rendezvényen csaknem ezren vettek részt, ami részint óriási elismerés a Frankel vezetésének és a szervezőknek, másrészt örömteli esemény a teljes magyar neológ zsidóság számára.

Kultúra / 2023. Szeptember 04. / 08:30

Varázslat a cselló nagymesterétől a Frankelben

A 25. Zsidó Kulturális Fesztivál keretében adott koncertet Banda Pál csellóművész tegnap este a Frankel Leó úti zsinagógában. Két Bach-művet és egy Popper-darabot játszott, óriási élmény volt, s csak egyetlen aprócska negatív észrevételünk volna: a hangversenynek sajnos vége lett. Pedig Banda Pált éjfélig is elhallgattuk volna, pláne, ha olyan remekműveket játszik, mint Poppertől a Polonaise!

Élet + forma / 2023. Augusztus 22. / 10:00

V. Országos Zsidó Zenei Vetélkedő általános iskolák 3-4. osztályosai számára

„Ál hániszim…” V. Országos Zsidó Zenei Vetélkedő általános iskolák 3-4. osztályosai számára 2023. december 3-án, vasárnap délelőtt 10 órától, Budapesten a Frankel Leó úti zsinagógában.