Címkék

felsőoktatás

Oktatás / 2024. Május 29. / 13:47

American Ivy League students at the Jewish Museum in Budapest

A group of fourty students from Harvard and Yale University (20 from each) visited Budapest to learn about the history and present state of Hungarian Jewry. Organizing had begun, but in the meantime, the horrors of October 7th occurred, and afterwards anti-Semitism flared up on several American campuses, which gave the study tour a deeper meaning.

Oktatás / 2024. Március 04. / 09:33

Magyar zsidó diákokat is vár az izraeli székhelyű WUJS

A Cionista Világszervezet múlt héten Jeruzsálemben megrendezett konferenciáján találkoztunk Jana Naftaljevával, a 100 éve alapított Zsidó Diákok Világszövetsége (World Union of Jewish Students – WUJS) elnökével, akitől megtudtuk: mivel Magyarországon jelenleg nincs tagszervezetük, örömmel várják a csatlakozókat.

Oktatás / 2024. Január 28. / 11:05

A tudomány és a hagyomány közösségépítő ereje, közel 150 éve Budapesten

Az Országos Rabbiképző -Zsidó Egyetem (OR-ZSE) felvételt hirdet a 2024- 2025. tanévre. Az Egyetem az egyetlen nagymúltú zsidó felsőoktatási intézmény Magyarországon, ahol zsidó kultúrát és hagyományt lehet tanulni. Az államilag akkreditált képzések felvételi jelentkezési határideje: 2024. február 15.

Izrael / 2023. December 31. / 11:10

Izraelben több hónapos késéssel megkezdődött a felsőoktatási tanév

Jelenleg mintegy ötvenötezer diák tartalékos katonai szolgálatot teljesít az október 7-én kitört háború különböző frontjain, és a hadsereg miattuk újabb halasztást kért, de az egyetemek és főiskolák vezetése a tanév megnyitása mellett döntött, hogy a nyári szünet terhére ugyan, de idén is működhessen Izraelben a felsőoktatás.

Hírek, lapszemle / 2023. December 11. / 10:49

Lemondott a Pennsylvaniai Egyetem Izrael-ellenes tüntetéseket védő rektora 

Liz Magill rektor lemondásának előzménye, hogy a kongresszusi alsóház felsőoktatási antiszemitizmust vizsgáló testületének ülésén – amelyen két másik Ivy League-egyetem, a Harvard és az MIT vezetőivel közösen vett részt – vonakodott határozottan antiszemitizmusként elítélni az intézményeikben szervezett Izrael- és zsidóellenes tüntetéseken elhangzott kijelentéseket. Az ülés után mindhárom rektor komoly kritikák kereszttüzébe került.