Címkék

Európai Parlament

Hírek, lapszemle / 2024. Február 08. / 14:37

Az EU fokozza az antiszemitizmus és gyűlölet minden formája elleni harcot

– A Hamász palesztin terrorszervezet október 7-én elkövetett terrortámadása óta „elborzadva tapasztaljuk" az antiszemita és muszlimellenes incidensek számának növekedését Európában – hívta fel a figyelmet Margarítisz Szkínász uniós biztos tegnap Strasbourgban. Szkínász elmondta: a fizikai és az online fenyegetésekkel szemben az Európai Unió (EU) a szakpolitikák teljes spektrumában megerősíti a fellépést.

Izrael / 2024. Január 21. / 19:13

EZSK: Az Izrael és a Hamász közti tűzszünet feltétele a túszok szabadon engedése

Az Európai Zsidó Kongresszus (EZSK) határozatban üdvözölte az Európai Parlament (EP) azon állásfoglalását, amely az Izrael és a Hamász közötti esetleges tűzszünetről szóló megállapodást az összes, Gázában fogva tartott túsz azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátásához köti. Dr. Ariel Muzicant, az EZSK elnöke közölte:a térség békéjének feltétele a Hamász teljes felszámolása.

Közélet / 2024. Január 16. / 12:02

Belga kormányfő: Európának segítenie kell Izraelt a Hamász elleni harcában

Európának segítenie kell Izraelt a túszok kiszabadításáért folytatott és a Hamász terrorszervezet elleni jogos harcában – jelentette ki Alexander De Croo belga miniszterelnök Strasbourgban kedden.

Hírek, lapszemle / 2023. Október 11. / 10:34

Gál Kinga: Terrorista szervezetekhez nem juthat európai uniós forrás

– Terrorista szervezetekhez akár áttételesen sem juthat uniós forrás, melyet Izrael elleni támadásra lehet használni – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportjának elnöke. Hozzátette: az Európai Unió felelőssége mind a palesztin területeknek nyújtott támogatások felülvizsgálata, mind pedig a konfliktus elmérgesedésének megakadályozása.