Címkék

Doktor Moll

Zsidó világ / 2023. Március 29. / 14:10

Doktor Moll és a megszállók bukása

Múlt szombaton fontos, világtörténelmi esemény történt, holott a világ és a történelem talán észre sem vette. De Doktor Moll ott volt, amikor megtörtént, és be tud számolni róla, hogy miképpen ért véget az ő lelkében Magyarország megszállása.

Élet + forma / 2023. Február 28. / 17:08

Dr. Moll és a visszautasított zsidó szerelmes esete

Az egyik magyar zsidó kisegyház olyannyira beleszerelmesedett egy másikba, hogy örök frigyre kíván vele lépni, mert nem tud nélküle élni immár... De a sajgó szívű, reménytelen szerelmest az a bizonyos másik, akinek kőből lehet a szíve, folyamatosan visszautasítja... Oh, barátim, tragikus szerelmi történet következik.

Élet + forma / 2023. Február 13. / 19:22

Doktor Moll és az agysejt nélküli neonácik

A hétvégén újra megtapasztalhattuk, hogy Budapest utcáin szabadon flangálhatnak olyan neonácik, akik horogkeresztet viselnek, s akiknek valamiféle rejtélyes csoda folytán nem fejlődött ki egyetlen agysejtjük sem. De hogyan képes egy agysejtek nélkül élő ember megkülönböztetni egy horogkeresztet példának okáért egy gémkapocstól? VÉLEMÉNY

Közélet / 2023. Február 01. / 14:24

Doktor Moll: A bárányok nem hallgatnak

Nagyon nagy valószínűséggel ma nem égetnék el elevenen azokat a bárányokat, amelyek Elek Judit filmrendező Tutajosok című, 1990-es filmjének nyitójelenetében váltak a lángok martalékává a filmművészet oltárán. Elek Judit nagy rendező, a filmje jelentős alkotás, 1990 óta azonban történt egy és más az állatok védelme érdekében. VÉLEMÉNY

Zsidó világ / 2022. Július 21. / 15:46

Kácsor Zsolt: Doktor Moll és az Örökkévaló páncélja

Doktor Moll a betérése után három évvel jutott el oda, hogy a Bét Sálom zsinagógában eltöltött sok-sok idő után azt érezze: ő is vesz magának egy tálit kátánt, és elkezdi hordani. S már az első napon, amikor felvette, akkora meglepetés érte, hogy nem akart hinni: saját magának

Közélet / 2022. Május 06. / 07:47

Doktor Moll: Vödröt a kézbe, és irány takarítani!

Azokat a fiatalok, akik most azt állítják, hogy a részegségük miatt semmire sem emlékeznek a Dohány utcai zsinagóga általuk elkövetett meggyalázásából, doktor Moll szerint megérdemelnék, hogy egy hónapon át minden nap tisztogassák a járdát a templom előtt. Ezt aztán biztosan nem felejtenék el.

Zsidó világ / 2022. Március 29. / 11:39

Doktor Moll: A Duna-parti cipők és a „spirituális holokauszt”

Doktor Moll látta a Duna-parti cipőknél készült szívszorító képeket az ukrán demonstrációról, s ebben az ügyben mindenben egyetért Jákov Hadas-Handelsmann nagykövettel, de semmiben sem ért egyet azokkal, akik évek óta „spirituális holokausztot” emlegetnek.

Zsidó világ / 2022. Február 15. / 17:49

Doktor Moll és a küszöbön (nem) álló háború

A pesti utcákat járva Doktor Moll az elmúlt napokban azt tapasztalta, hogy az embereket a lehetséges orosz-ukrán háború csöppet sem foglalkoztatja. Nem állnak sorok a boltok előtt, hogy az emberek lisztet, cukrot, tésztát, babot halmozzanak fel, meg minden mást, amit háború esetén szokás. Doktor Moll átvillamosozott hát Budára, hogy megnézze, vajon mi a helyzet ott, s kiderült: a háború a budai népet sem érdekli. Nahát!