Címkék

Darvas István

Zsidó világ / 2024. Április 11. / 11:58

Csak semmi córesz: Vita a neológiáról (videó)

Honnan származik, mit akart, mit akar ma, egyáltalán van-e ilyen? Lehet, ez egy hungarikum? Mi az, hogy neológ zsidó?

Zsidó világ / 2024. Április 11. / 11:31

Darvas főrabbi: Milyen jelek vannak a testünkön?

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Darvas István főrabbi, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga rabbija „Testemen a jel (Milyen jelek vannak a testünkön?)" címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Március 28. / 09:00

Darvas István: Nem börtön, hanem öröm, avagy kötelező-e az opcionális? (videó)

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Darvas István főrabbi, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga rabbija Nem börtön, hanem öröm (avagy kötelező-e az opcionális?) címmel adott tanítást a Cáv hetiszakasz kapcsán, a főrabbi az előadásában kitért egy fontos micvára, a mezuza elhelyezésének szabályaira is.

Zsidó világ / 2024. Március 21. / 08:58

Darvas főrabbi: Jóságra vágyom, nem áldozatra (tényleg, mire vágyik Isten?)

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Darvas István főrabbi, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga rabbija Jóságra vágyom, nem áldozatra (tényleg, mire vágyik Isten?) címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Március 20. / 08:47

Radnóti főrabbi: Gámliel, a törvénykerülő (II. rész)

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozatban Radnóti Zoltán főrabbi, a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója az előző héten Rabbi, a törvénykerülő (rábán Gámliel pészáhi botránya?) címmel adott tanítást. A RaDar legutóbbi adásában ennek második részét tekinthetik meg Gamliel, a törvénykerülő címmel.

Zsidó világ / 2024. Március 14. / 12:52

Darvas főrabbi: Hol lakik bennünk a Jóisten?

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Darvas István főrabbi, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga rabbija Mert felhőben jelenek meg (hol lakik bennünk a Jósten?) címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Március 07. / 10:39

Darvas főrabbi: Minden marad a régiben (utódlás és tisztelet)

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga rabbija, Darvas István főrabbi Minden marad a régiben (utódlás és tisztelet) címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Február 22. / 09:00

Darvas főrabbi: Mondd, te kit választanál? – avagy egy furcsa utódlás

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga rabbija Mondd, te kit választanál? – avagy egy furcsa utódlás címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Élet + forma / 2024. Február 17. / 18:17

A gondolkodó, kísérletező rabbi: Darvas István 50 éves

Jól áll neki, hogy telik vele az idő, körültekintő és szkeptikus bölcsessége egyre jobban illik majd hozzá, ráadásul egyre „fiatalosabb” lesz, egyre nagyobb teljesítmény, hogy nem látszik rajta a kor. És ez igenis munka, dicséretet érdemel.

Zsidó világ / 2024. Február 15. / 12:23

Darvas főrabbi: Kívül-belül kiváló

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga rabbija Kívül-belül kiváló címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Február 14. / 16:18

Radnóti főrabbi: Hol laknak az ártó szellemek?

Mint sokak előtt ismert, a RaDar szóösszetétel Radnóti Zoltán és Darvas István vezetéknevéből adódott: ez a címe a két főrabbi előadás-sorozatának, amelyet minden héten kedden követhetünk nyomon az interneten. Honlapunkon mostantól minden RaDar-előadást megosztunk azzal a céllal, hogy tanuljunk együtt Radnóti és Darvas rabbikkal! Most a február 13-i előadást ajánljuk.

Megemlékezések / 2024. Január 27. / 19:41

Holokauszt emléknap: A Cipők emlékművénél emlékezett a WJC

A Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) magyarországi képviselete ) és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából ma este a Duna-parton, a Cipők emlékművénél rendezett megemlékezést. A rendezvényen Darvas István főrabbi mondott beszédet és káddist.