Címkék

Benjámin Netanjahu

Izrael / 2023. Október 30. / 21:00

The Guardian: Izrael nem köt tűzszünetet a Hamásszal

– A Biblia azt mondja, hogy ideje van a békének és ideje van a háborúnak. Ez most a háború ideje – idézi Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a The Guardian. A kormányfő egyúttal bejelentette: „Izrael nem köt tűzszünetet a terroristákkal" és „a győzelemig harcol a barbárság erői ellen".

Izrael / 2023. Október 29. / 07:16

Tegnap este fölerősődött az izraeli ellentámadás Gázában

– Szinte folyamatosan robbanásokat lehetett hallani, miközben sorra repültek az izraeli vadászgépek és katonai helikopterek a palesztin légtérben – írja a tegnap esti hadműveletekről a CNN tudósítására hivatkozva a HVG.hu portál. Benjámin Netanjahu miniszterelnök a pénteken kezdődött ellentámadást „második függetlenségi háborúnak" nevezte tegnap este. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a helyzet miatt holnap rendkívüli ülést tart.

Izrael / 2023. Október 25. / 20:41

Netanjahu: Nem kérdéses, hogy Izrael bevonul Gázába

Benjámin Netanjahu miniszterelnök az izraeli televízióban közvetített beszédében jelentette be szerda este, hogy országának háborús kabinete a későbbiekben fog dönteni arról mikor történik meg a bevonulás, de az már nem kérdés, hogy megtörténik. Megemlítette: idővel neki is számot kell adnia mindazért, ami október 7-én történt.

Izrael / 2023. Október 23. / 18:54

Izrael nem segélyezi Gázát, és felügyeli a mások által odaszállított segélyeket is

– A Gázai övezetbe hurcolt amerikai túszokról és az övezet palesztin civiljeinek nyújtott humanitárius segélyekről egyeztetett Joe Biden amerikai elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap esti telefon beszélgetésükön – jelentette ma az izraeli média. Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője ugyancsak ma közölte a tagállomok külügyminisztereivel: tűzszünetre és segélyekre van szükség.

Izrael / 2023. Október 13. / 13:31

Izraelt már veszélyhelyzeti egységkormány irányítja, benne van Beni Ganz is

Több napos tárgyalássorozat után tegnap este formálisan is megalakult az ellenzéki politikusokkal kibővített veszélyhelyzeti kormány Izraelben. A Jerusalem Post beszámolója szerint az ellenzékben lévő Nemzeti Egység vezetője, Beni Ganz is helyet kapott a kabinetben olyan ellenzékiekkel együtt, mint Gadi Eizenkot volt vezérkari főnök, Gideon Sza’ar, Chili Tropper és Jifat Sasa-Biton.

Izrael / 2023. Október 10. / 11:31

Benjámin Netanjahu: Nemzedékek emlékeznek majd Izrael válaszára

„Még éppen csak elkezdtük a Hamász elleni támadást; amit az elkövetkező napokban teszünk az ellenséggel, azt generációk emlegetik majd" – fogalmazott az izraeli kormányfő, aki azzal is megvádolta a Hamászt, hogy megkötözött gyerekeket végez ki. Benjámin Netanjahu a hétfő esti televíziós beszédében kiemelte, hogy a Gázát irányító iszlamista szervezet elleni akció „éppen csak elkezdődött".