Címkék

Beni Ganz

Izrael / 2024. Június 10. / 09:23

Beni Ganz távozik az izraeli kormányból, új választások jöhetnek

A Nemzeti Tábor nevű centrista párt elnöke, Beni Ganz bejelentette távozását az izraeli vészhelyzeti hadikabinetből, és előrehozott választásra szólított fel. Beszédében azzal vádolta a kormányt, hogy politikai okokból nem hoz meg bizonyos szükséges stratégiai döntéseket.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 06. / 10:20

A Mazsihisz-elnök Lapidnak és Ganznak: „Veletek vagyunk!”

A múlt héten Izraelben tartózkodó dr. Grósz Andor Tel-Avivban megbeszélést folytatott Jaír Lapid ellenzéki vezetővel és Beni Ganz miniszterrel, aki ellenzékiként a nemzeti egységkormány egyik tagja. Mivel a két politikus magyar származású, mindketten meg is csillogtatták magyarnyelv-tudásukat…

Izrael / 2024. Február 19. / 10:03

Izrael elutasítja egy palesztin állam egyoldalú nemzetközi elismerését

„Izrael határozottan elutasítja a palesztin rendezésről szóló nemzetközi diktátumokat. Ilyen megállapodás csak a felek közötti közvetlen, előfeltételek nélküli tárgyalásokkal születhet" – olvasható a kormány tegnapi nyilatkozatában. Mai hír, hogy Izrael korlátozza a muzulmánok számát ramadánkor a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetnél. Beni Ganz közölte: ha a túszokat szabadon engedik ramadánra, a gázaiak is megülhetik az ünnepet.

Izrael / 2023. Október 13. / 13:31

Izraelt már veszélyhelyzeti egységkormány irányítja, benne van Beni Ganz is

Több napos tárgyalássorozat után tegnap este formálisan is megalakult az ellenzéki politikusokkal kibővített veszélyhelyzeti kormány Izraelben. A Jerusalem Post beszámolója szerint az ellenzékben lévő Nemzeti Egység vezetője, Beni Ganz is helyet kapott a kabinetben olyan ellenzékiekkel együtt, mint Gadi Eizenkot volt vezérkari főnök, Gideon Sza’ar, Chili Tropper és Jifat Sasa-Biton.

Mazsihisz hírek / 2023. Szeptember 20. / 19:02

Beni Ganz látogatása a Dohány utcai zsinagógában

Magánlátogatáson Magyarországon tartózkodik Beni Ganz tábornok, izraeli parlamenti képviselő, aki korábban az izraeli hadsereg vezérkari főnöke, majd 2020-22 között a Zsidó Állam miniszterelnök-helyettese és védelmi minisztere volt. Beni Ganz ma délután látogatást tett a Dohány utcai zsinagógában, ahol találkozott dr. Grósz Andorral, a Mazsihisz elnökével.