Címkék

Balaton

Kultúra / 2022. Augusztus 10. / 11:27

Balatoni nyár – zsinagóga koncertek, könyvbemutató és tanulás a rabbitól Kővágóőrsön

A Budapesti Fesztiválzenekar augusztus 11-én csütörtökön, este fél 9 órakor a Kővágóörsi zsinagógában ad koncertet. A hangverseny előtt este 8 órakor Rubin Eszter, a Bagel című regény szerzője olvas fel részletet a könyvéből. A koncert szünetében dr. Kuruc Ákos rabbi mesél a közönségek a helyi zsidó emlékekről. A koncert előtt egy órával a zsinagóga kis csoportokban, vezetetten megtekinthető.

Kultúra / 2022. Július 14. / 16:19

Balatoni nyár: Siófokon lesz az ősbemutatója Jávori Fegya új musicaljének

Siófokon lesz az ősbemutatója Jávori Ferenc Fegya: „A Levi’s Story – a Farmerkirály” című musicalnek július 15-én és 16-án. A musicalt a farmerkirály, Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette. A történet valahol ott kezdődik, ahol a Hegedűs a háztetőn véget ért, és ezen belül Levi (Lőb) Strauss kalandos életét, karrierjét, a farmernadrág, a blue jeans születését meséli el.

Élet + forma / 2022. Július 05. / 12:15

Balatoni nyár – Siófok zsidó szemmel

A magyar tengerre nem csak a felfrissülést nyújtó víz, a csodálatos naplementék vagy a lángos miatt érdemes ellátogatni. A Balaton számos attrakcióval is várja a zsidó kultúra és hagyomány iránt fogékony turistákat.