Villányi András a győri zsidóságról a Héber Imre Klubban

2022. December 26. / 12:22


Villányi András a győri zsidóságról a Héber Imre Klubban

A Héber Imre Klub szervezésében Villányi András fotóművész „Egykor győri polgárok voltak" címmel november 30-án tartott előadásának második része december 28-án, szerdán délután fél 4-kor kezdődik az internetes Zoom platformon. Cikkünkben megtalálják a linket, amelynek segítségével részt vehetnek a Zoom-előadáson.

Villányi András győri zsidóságról szóló internetes előadásának megtekintéséhez kattintsanak erre a linkre december 28-án, szerdán délután fél 4 előtt pár perccel. 

Emlékeztetőül: a győri zsidóság történetéről szóló előadáshoz: a vészkorszak előtt a város lakosságának 12 százaléka volt zsidó. A magyar állam által megbélyegzett és kirekesztett embereket az 1944 májusában felállított helyi gettóból haláltáborokba hurcolták és nagy többségüket meggyilkolták.

Győrből csaknem ötezer áldozata volt a vészkorszaknak, amelyet a város zsidó lakói közül mindössze alig nyolcszázan éltek túl

received_838950080549108.jpeg

A Héber Imre Klub tevékenységéhez kapcsolódó hír, hogy a tagok december 21-én hanukai összejövetelt tartottak, amelyen az ünnep alkalmából fűszerolajat és gyertyákat készítettek. A kézműves munkát a hanuka történetéről szóló előadás egészítette ki. A rendezvény olyan sikert aratott, hogy januártól minden hónapban megrendeznek egy-egy ilyen kézműves foglalkozást. 

A Héber Imre Klub működéséről szóló, korábbi írásunkat itt olvashatják.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek