Szlihot imakoncert a Rumbach Zsinagógában

2023. Szeptember 14. / 18:07


Szlihot imakoncert a Rumbach Zsinagógában

Múlt szombaton a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga egy egyedülálló Szlihesz estének adott otthont. Szlihotot a megszokott imarendtől eltérően a hajnali órákban vagy késő este szokás megtartani a zsinagógákban. A félelmetes napok előtti legfontosabb imaalkalom ez, amikor szlihot/bűnbocsánatkérő imákkal járulunk az Ö.való elé.

Idén igazán különleges élményben lehetett része annak a több mint 100 hittársunknak, akik ellátogattak a Rumbachba. Ahol több zsinagógai közösség imádkozott együtt, ez a csodálatosan felújított zsinagóga pedig tökéletes helyszínt biztosított a zenés istentisztelet magasztosságának emelésére.

IMG_4044.jpg

A hávdálá után Radnóti Zoltán, Deutsch Péter, Fináli Gábor, Szántó-Várnagy Binjomin, Hercz Dániel és Radvánszki Péter rabbik tartottak beszédet a közelgő őszi ünnepekről. Tanításaikban mindnyájan kihangsúlyozták az önvizsgálat jelentőségét, és azt, hogy ne csak gondolati síkon, hanem tettekkel lépjünk rá arra az útra, ami által fejlődni tudunk a következő évben.

A közös ima és találkozás fényét emelte Fekete László, Zucker Immánuel, Budai Miklós és Dési Tamás kántori éneke, akik a közösség küldöttjeiként tolmácsolták az imákat az ég felé.

A kántorokat Neumark Zoltán kísérte zongorán.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
„…Isten, kérlek, gyógyítsd meg őt!”
Megemlékezések
Schneider Andor öröksége – megemlékezés a XVI. kerületben