Előadás az ókori Izrael vallási irányzatairól a pápai Zsidó Szabadegyetemen

2023. Március 27. / 10:50


Előadás az ókori Izrael vallási irányzatairól a pápai Zsidó Szabadegyetemen

A Zsidó Szabadegyetem elnevezésű előadás-sorozat következő rendezvénye március 29-én, ezen a héten szerdán délután fél 6-tól lesz a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület szervezésében a helyi református gyülekezeti házban (Pápa, Március 15. tér). Az előadó dr. Zsengellér József egyetemi tanár.

A Schmidt Orsolya által vezetett Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület igen aktívan kiveszi a részét a zsidóság történetének és hagyományainak széles körű megismertetéséből, így ez az egyesület mára az ország egyik legtevékenyebb, zsidósággal foglalkozó szervezetévé vált. Habár elsőrendű célja a Pápán és környékén élt zsidóság múltjának feltárása, feldolgozása, s ezzel kapcsolatos publikációk megjelentetése, események szervezése, a Zsidó Szabadegyetem elindításával tágabb összefüggésrendszerben is tárgyalják a zsidóság több ezer éves történetét.

A Zsidó Szabadegyetem következő, e hét szerdai rendezvényén dr. Zsellengér József teológus, egyetemi tanár, a Magyar Hebraisztikai Társaság elnöke tart előadást az ókori Izrael vallási irányzatairól a pápai református gyülekezeti házban.

Szabadegyetem20230329.png


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek