A zsinagógák világa – előadás a pápai Zsidó Szabadegyetemen

2023. Február 06. / 20:54


A zsinagógák világa – előadás a pápai Zsidó Szabadegyetemen

A zsinagógák világáról szól a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület által szervezett Zsidó Szabadegyetem következő előadása, amelynek helyszíne a helyi református gyülekezeti ház, időpontja pedig február 8-a, szerda 17 óra 30 perc. Az előadó az egyesület elnöke, Schmidt Orsolya lesz.

A hagyomány, a kultúra és a vallás határozza meg a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület által elindított Zsidó Szabadegyetem előadásainak témáit. A programokra minden érdeklődőt várnak, aki szeretne bepillantani a zsidóság életébe és mindennapjaiba.

thumbnail_Szabadegyetem_2022_A3_2023_02.08. (1).png

A következő előadást Schmidt Orsolya, az egyesület elnöke tartja, címe: A zsinagógák világa. Aki lélekben szeretne kissé felkészülni a holnaputáni előadásra, annak szeretettel ajánljuk honlapunk Tudástárában a virtuálisan is megtekinthető zsinagógákat, amelyet között a pápai is szerepel. 

Pápán található Magyarország harmadik legnagyobb zsinagógája (címlapképünkön), amely a budapesti Dohány utcai és a szegedi zsinagóga után következik a sorban. Az 1846. szeptember 11-én felavatott zsinagóga épülete a hajdani Főiskola utcában, a belvárosban kaphatott helyet. A virtuális túra Pápa önkormányzata és a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület együttműködésével valósulhatott meg.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek