Tu BiSvát: Fát ültetett Verő Tamás főrabbi és Berg Dániel alpolgármester

2023. Február 06. / 17:52


Tu BiSvát: Fát ültetett Verő Tamás főrabbi és Berg Dániel alpolgármester

Svát hónap tizenötödike a fák újéve. Ebből az alkalomból Verő Tamás főrabbi, a Frankel-zsinagóga rabbija és Berg Dániel, a II. kerület alpolgármestere fát ültetett a Marczibányi Téri Művelődési Központ előtt. Az alpolgármester egyúttal arra biztatta a Facebookon a követőit, hogy – mivel szokás ilyenkor gyümölcsöket enni – csatlakozzanak ehhez a finom (és egészséges) tradícióhoz!

– Tu BiSvát a zsidó tanítás szerint a „fák- és gyümölcsök új éve”, a hívők mellett a környezetvédők számára is fontos nap. A hagyomány szerint mi is fát ültettünk a kerületben Verő Tamással, a Frankel zsinagóga rabbijával. Szintén szokás ilyenkor gyümölcsöket enni, csatlakozzanak Önök is ehhez a finom (és egészséges) tradícióhoz! – írta Berg Dániel, a II. kerület momentumos alpolgármestere a Facebook-oldalán, ahol egy fotót is posztolt, amelyen a frissen ültetett fa mellett látható a főrabbi társaságában.

328638212_723366909393109_7059745866341910098_n.jpgVerő Tamás és Berg Dániel

A főrabbi és az alpolgármester a II. kerületi Marczibányi Téri Művelődési Központ közelében ültetett el az „ünnepi" fát.

(Címlapkép: Gerd Altmann – Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek