Novák Attila előadása a Bar Ilan Egyetem Magyarország Fórumán

2023. Január 11. / 19:17


Novák Attila előadása a Bar Ilan Egyetem Magyarország Fórumán

A holokauszt-kutatás jelenlegi magyarországi helyzetéről tartott előadást az izraeli Bar Ilan Egyetemen frissen megalakult  Magyarország Fórum első ülésén Novák Attila történész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója, a Goldziher Ignác Zsidó Történeti és Kulturális Kutatóintézet munkatársa. A fórum az Arnold and Leone Finkler Institute of Holocaust Research keretében jött létre.

A magyar zsidóság történetének és a magyar holokauszt kutatásának céljával alakult meg az izraeli Bar Ilan Egyetemen a Magyarország Fórum, amely a napokban tartotta első ülését. 

93633180_3080469655336977_7481412552333721600_n.jpgAz egyetem logója

Az Arnold and Leone Finkler Institute of Holocaust Research (Arnold és Leone Finkler Holokauszt-kutató Intézet) keretében megalakult munkacsoport munkájában részt vesz Novák Attila történész is, aki az első ülésen a holokauszt-kutatás jelenlegi magyarországi helyzetéről tartott előadást.

Mint a történész a Facebook-oldalán írja: az ülést Judy Baumel-Schwartz, az intézet igazgatója és Yehuda Hartman nyitotta meg, majd az előadást vita és hozzászólások követték. Az ülésen elhangzott Jacob Barzilay költő egyik verse Ayala Nedivi előadásában.

(Címlapkép: Bar Ilan Egyetem/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek