Könyvbemutató: „Változatok az aha-élményre"

2023. Március 27. / 16:59


Könyvbemutató: „Változatok az aha-élményre"

Borsi-Kálmán Béla Változatok az „aha-élményre” című, Írások a magyar–zsidó együttélés (és a magyar–magyar kapcsolatok) tárgyköréből alcímet viselő, új könyvének bemutatója március 28-én, azaz kedden 18 órakor lesz a Kossuth Klub Hadik-termében (Budapest, Múzeum u. 7. szám). A kötetet a L'Harmattan adta ki, a szerzővel Pelle János irodalomtörténész, történész beszélget.

Változatok az „aha-élményre” című könyv újabb adalék a „nemesi polgáriasodásnak” nevezett jelenségcsoportnak a magyar–zsidó együttélésre gyakorolt hatásához. Fontos érzelmi és szociológiai fogódzókat kínál, és illusztráció gyanánt szolgál a magyarországi zsidóság múlt századfordulós, sikeres társadalmi betagozódásához és csaknem maradéktalan megmagyarosodásához. 

bkb.jpg

Egyszer talán e „megközelítés” elvezethet a magyar nemzettest különféle szegmenseinek egymással való „megbékéléséhez”, továbbá a jelenlegi elkeserítő „szekértáborosdi” lezárásához és gondolati meghaladásához.

A L'Harmattan Kiadó gondozásában megjelent könyv bemutatója holnap, azaz kedden délután 6-kor lesz a Kossuth Klubban, Borsi-Kálmán Bélát Pelle János irodalomtörténész, történész kérdezi.

Forrás: L'Harmattan Kiadó

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek