Izraelben gyártott, kovid elleni orr-spray hamarosan Magyarországon

2022. November 29. / 12:48


Izraelben gyártott, kovid elleni orr-spray hamarosan Magyarországon

– Izraelben gyártják azt a forradalmian új orr-spray-t, amelynek hatóanyaga 99 százalékban elpusztítja a szervezetbe jutott koronavírust. A virX nevű spray hamarosan Magyarországon is elérhető lesz – hívta fel figyelmünket Barta Judit, a készítmény kizárólagos magyarországi forgalmazójának, a Bio-Kasztel Kft.-nek az ügyvezetője. A cég neve a magyar zsidó közösség előtt ismerősen cseng, hiszen ez a társaság a járvány idején jelentős mennyiségű gyorstesztet adományozott a Mazsihisznak.

– Rangos szakmai folyóiratokban közölt publikációk igazolják, hogy a virX rendkívül hatékony a koronavírus ellen, hiszen a kísérletek során kiderült: az orr-spray hatóanyaga csaknem 100 százalékban elpusztítja a szervezetünkbe felső légutakon bekerült koronavírust – mondta megkeresésünkre Barta Judit, a Bio-Kasztel Kft. ügyvezetője.

Képernyőkép 2022-11-29 124352.jpg

A magyar cég immár csaknem  harminc éve forgalmazza a világ élvonalbeli gyógyszergyártóinak biotechnológiai és egyéb termékeit idehaza, továbbá a legmagasabb szakmai színvonalat képviselő hazai laboratóriumokkal, egyetemi kutatóintézetekkel, gyógyszeripari cégekkel működik együtt. A kft. nevét a magyar zsidó közösség is ismerheti, hiszen a Mazsihisz a koronavírus-járvány idején e cég jóvoltából jutott hozzá gyorstesztekhez, amelyek életmentő segítséget jelentettek többek között a Szeretetkórházban és a Szövetség más létesítményeiben.

Barta Judittól megtudtuk: a virX nevű orr-spray a németországi piacra lépéssel szinte egy időben Magyarországon is hamarosan elérhető lesz. A jelentősége óriási, hiszen használata gyors, egyszerű és roppant hatékony: az orrba fecskendezve 99 százalékban végez a kórokozókkal. 

Arra a laikus kérdésünkre, miszerint mi történik abban az esetben, ha a vírus nem az orron, hanem a szájon keresztül jut be a szervezetbe, Barta Judit azt válaszolta: a kísérletek igazolták, hogy a vírus leginkább az orron át fertőz, a szer hatékonysága tehát csaknem száz százalékos. 

Hozzátette: számára személyesen is nagyon fontos a magyar zsidóság fertőzés elleni védettsége, ezért hívja fel közösségünk tagjainak figyelmét erre az új készítményre.

Akik a szer laboratóriumi eredményeire kíváncsiak, részletesebb információkat az alábbi linkeken taláhatnak:
– 
Thelancet.com
– 
Viromed.de
– 
Bloomberg.com

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek