Dr. Balázs Gábor: Ki a zsidó?

2022. November 15. / 10:51


Dr. Balázs Gábor: Ki a zsidó?

A koronavírus-járvány miatt csak idén ősszel indulhatott újra a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület által szervezett zsidó szabadegyetem. A következő, novemberi rendezvényük roppant izgalmasnak ígérkezik: dr. Balázs Gábor eszemtörténész, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) rektorhelyettese „Ki a zsidó? – Történelmi és kortárs kérdések” címmel tart előadást.

Mint azt Schmidt Orsolya, a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület elnöke honlapunknak elmondta: a kovid óta csak idén ősszel tudták újraindítani a 2019-ben indult helyi zsidó szabadegyetem programjait.

Szabadegyetem_2022_A3_2022_1123.png

 November 9-én dr. Bányai Katalin, az egyesület elnökségi tagja tartott előadást a szervezet által Nagyváradra szervezett kirándulásról, míg legközelebb dr. Balázs Gábor eszemtörténészt, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) rektorhelyettesét látják vendégül. 

Dr. Balázs Gábor „Ki a zsidó? – Történelmi és kortárs kérdések” címmel tart előadást a Március 15-e téri Pápai Református Gyülekezeti Házban november 23-án, jövő héten szerdán 17 óra 30-tól.

A programsorozat támogatói: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt;  Miniszterelnökség; Nemzeti Együttműködési Alap. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek