Beszéld el fiadnak: Zsidó hit és erkölcstan oktatás a Mazsihisz szervezésében

2023. Február 15. / 12:38


Beszéld el fiadnak: Zsidó hit és erkölcstan oktatás a Mazsihisz szervezésében

Amikor tanítod a fiadat, akkor a fiad fiát is tanítod” (Talmud)

TISZTELT SZÜLŐK! KEDVES GYEREKEK!

A 2023/24-es tanévben is alternatívaként választható a „Zsidó hit és erkölcstan” című tantárgy a teljes általános iskolai rendszerben.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) Nektek is, Önöknek is elérhetővé teszi az iskolai zsidó hitoktatást. A leendő első osztályosok szülei a beiratkozáskor nyilatkozhatnak arról, hogy gyermekeik számára zsidó hitoktatást kérnek. A felsőbb osztályosok is választhatják a zsidó hitoktatást, ha erről májusban tájékoztatják az iskola igazgatóját. 

Az iskolai beíratás alkalmából – kérjük – jelezzék, hogy a zsidó hitoktatást a MAZSIHISZ oktatóitól várják!

Várjuk Önöket! Várunk benneteket!

Kapcsolat és segítség:
Kovács Ágnes (Telefonszám: 413-5578 vagy 36 30 203-0036)
Bővebb információ az oktatas@mazsihisz.hu e-mail címen is kérhető.

hiroktatas_plakát-23-24.jpg

A Zsidó Hittan tantárgy választásával a tanulók megismerhetik a zsidóság írott és szóbeli tanításait, hétköznapi és ünnepi imáit, szokásait. Tanulhatnak a zsidó értékekről, a zsidó vallás alapjairól, irányzatairól. A lehetőségek szerint a héber betűk, és a vallás számára elengedhetetlen héber szavakban szerezhetnek jártasságot. Tanulmányozhatják a zsidó irodalmat, filmeket, élvezhetik a művészeti remekeket. Az oktatást korszerű eszközökkel, digitális módszerekkel igyekszünk színessebbé, élvezhetőbbé tenni.

Szakképzett vallásoktatók (rabbik, ill. az OR-ZSE judaisztika szakon diplomát szerzett oktatók) megbízása, az oktatás tartalmi - módszertani minőségének ellenőrzése színvonalas oktatást tesz lehetővé. Az órarendi beosztások esetében arra törekszünk, hogy a tanár személye ne változzon. Az oktatók és diákok kapcsolata ezáltal szorosabbá vonható, a tanulók motivációja jobban érvényesül.

Fel kell hívjuk a szülők, a nagyszülők szíves figyelmét arra, hogy a hitoktatás megvalósítása az adott általános iskolákkal együtt történik. Az első osztályba most lépő gyermeknél a beíratáskor választani kell, hogy hitoktatást kívánnak-e a gyermekük részére, vagy az erkölcstan tantárgyat választják. A hitoktatási igény bejelentését követően az iskola megküldi a Mazsihisz Oktatási Osztályára azoknak a gyermekeknek a nevét, akiknek oktatását hitoktatóink látják el.

A magasabb évfolyamba járó tanulók esetében április hónap folyamán van arra lehetőség, hogy Mazsihisz hittan oktatására adják le jelentkezésüket. Természetesen minden új tanuló jelentkezését örömmel fogadjuk.

Tehát a hitoktatásra való jelentkezés az iskolában történik, az első osztályos tanulók esetében a beiratkozással egy időben, a magasabb évfolyamokon április hónap végéig.

MAZSIHISZ Oktatási Osztály
Cím: 1075 Budapest, Síp u. 12.
Telefon közvetlen: 413-55-78
Telefon mobil: +36 30 203-0036
E-mail: oktatas@mazsihisz.hu  

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek