Új kezdeményezés a rabbitól és a rebbecentől Izrael támogatására

2023. November 27. / 12:14


Új kezdeményezés a rabbitól és a rebbecentől Izrael támogatására

Ha a közösségünkben születésnapost ünneplünk, az ajándékra szánt pénzt mostantól inkább ajánljuk fel adományként izraeli testvéreink megsegítésére. A kezdeményezés Radnóti Zoltán főrabbitól és a feleségétől származik, az apropóját az adta, hogy a Bét Sálom zsinagóga rabbija a közelmúltban töltötte be 52. évét.

Új és fontos kezdeményezés született Radnóti Zoltántól főrabbitól, a Budapesti Rabbiság igazgatójától és a feleségétől, Verő Anikótól. Mivel a rabbi a napokban volt 52 éves, a rebbecen zártkörű ünneplést szervezett számára, és ebből az alkalomból a főrabbi és felesége úgy döntöttek: a születésnapi ajándékokra szánt pénzt inkább azok megsegítésére kell fölajánlani, akiknek a palesztin terroristák támadása következtében nagyobb szüksége van a segítségre.

Radnóti_rabbi.jpgRadnóti Zoltán főrabbi a ma reggeli istentiszteleten

– Arra szeretném kérni a magyar zsidó közösség tagjait, hogy adakozzanak izraeli testvéreink javára a születésnapi ajándékokra szánt pénz révén – mondta honlapunknak Radnóti főrabbi.

Mivel a Mazsihisz adományokat gyűjt a beeri kibuc számára, magától adódik a lehetőség, hogy a születésnapi ajándékokra szánt pénzt az erre a célra elkülönített számlára küldjék el. Örömmel számolunk be róla, hogy a közösségünk tagjainak köszönhetően már csaknem 12 millió forint gyűlt össze. A Mazsihisz adománygyűjtő aloldalát ezen a linken érik el.

Természetesen más lehetőségek is adottak: figyelmükbe ajánljuk magyarországi Kidma nonprofit szervezet kampányát is, amelynek célja az izraeli hadseregben szolgáló magyar katonák ellátása olyan eszközökkel való ellátása, amiknek a beszerzése Izraelben nehézségekbe ütközik. A Kidma Facebook-oldala itt található.

(Címlapkép: plakát a Dohány utcai zsinagóga előtt)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Mártírjainkra emlékeznek a demecseri temetőben
Zsidó világ
Ma folytatódik a Hunyadi téri szabadegyetem