Hoppál Péter kulturális államtitkár a Rumbach zsinagógában

2022. November 23. / 13:41


Hoppál Péter kulturális államtitkár a Rumbach zsinagógában

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) meghívására dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár kedden ellátogatott a Rumbach Sebestyén utcai kulturális-rendezvény központba és zsinagógába.

hoppál-rumbach-cikkbe-2.jpg

Az épület történetéről és annak felújításáról Kiss Henriett Rumbach igazgatónő beszélt az államtitkarnak, majd dr. Kunos Péter ügyvezető igazgató bemutatta a Mazsihisz-BZSH kulturális rendezvényeit különös hangsúlyt helyezve a Budapesten minden évben megrendezésre kerülő Zsidó Kulturális Fesztiválra, valamint az anyagi nehézségekkel küzdő, Budapesten kívüli, vidéki kezdeményezésekre.

hoppál-rumbach-cikkbe-1.jpg

Az eseményen részt vett Salusinszky András a BZSH Külkereskedelmi Technikum és a Dávid Király Kollégium igazgatója, aki elmondta, hogy a látogatás azért is fontos a Közösségünk számára, mert látható a Kulturális Államtitkárság nyitottsága, hogy a tavaly szeptemberben újraindított Lázár Ervin Programba a Rumbach zsinagóga és az épületeben megtekinthető interaktív kiállítás is bekerüljön a választható helyszínek közé.

Salusinszky kiemelte a program egyedülállósága, hogy szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diáknak évente egy alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc-és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, muzeális intézmények látogatásának élményét. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek