Diagnosztika szakrendelések a Mazsihisz Egészségközpontban

2023. Február 01. / 14:19


Diagnosztika szakrendelések a Mazsihisz Egészségközpontban

A precíz és hiteles diagnosztika a gyógyítás alapja. Az idejekorán felfedezett betegségek jelentős része jó eséllyel gyógyítható. Képalkotó diagnosztika szakrendeléseinken gyakorlott radiológus szakorvosaink, a lehető legmodernebb eszközökkel felvértezve állnak pácienseink rendelkezésére a Mazsihisz egészségközpontjában. 

egészség-elérhetőségek.png

Az ultrahang-vizsgálat gyors, fájdalommentes és az egészségre ártalmatlan, így számtalanszor ismételhető vizsgálóeljárás. Ez az eljárás panaszmentes esetben szűrővizsgálatként, panaszos esetben a probléma hátterében zajló folyamat felderítésére alkalmazható. Így deríthetőek leghatékonyabban ki a lágy szövetekben, erekben keletkezett elváltozások.

Rendeléseinken az alábbi vizsgálatokat vehetik igénybe: lágyrészek vizsgálata (nyak, pajzsmirigy stb.), verőerek (pl. nyaki nagyerek: Carotis Doppler) vagy visszerek (pl. alsó végtagi trombózis gyanúja) keringésének vizsgálata, hasi és kismedencei szervek vizsgálata (pl. epekő, vesekő, bélgyulladás stb. gyanúja esetén).

A röntgenvizsgálat szintén gyors és fájdalommentes vizsgálómódszer.  Minimális sugárterheléssel jár ugyan, – leginkább a mellkasi szervek, különösen a tüdők általános szűrővizsgálata során – azonban pl. szűnni nem akaró köhögés, csontsérülés gyanújakor, vagy a vázrendszerrel kapcsolatos panasznál – derékfájdalom, csípőfájdalom stb. – a leghatékonyabb szűrési és/vagy diagnosztikai módszer.

Rendeléseinken az alábbi röntgenvizsgálatokat végezzük, a teljesség igénye nélkül: orrmelléküregek, gerinc/csigolyák (nyaki, háti, ágyéki), mellkas, medence, végtagok és ízületeik (váll, könyök, csukló, kéz, csípő, térd, boka, láb).

Ultrahang-vizsgálatainkra és a szűrő jelleggel végzett mellkasröntgen-vizsgálatra beutaló nélkül, bejelentkezést követően érkezhetnek pácienseink. Minden egyéb röntgenvizsgálat beutalóhoz kötött, amelyet akár a háziorvos is adhat, elektronikus formában.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek