A Mazsihisz vezetése a brüsszeli antiszemitizmus elleni fórumon

2022. November 16. / 14:57


A Mazsihisz vezetése a brüsszeli antiszemitizmus elleni fórumon

Heisler András, a Mazsihisz elnöke és dr. Kunos Péter, a Mazsihisz-BZSH ügyvezető igazgatója is részt vesz azon a kétnapos, az antiszemitizmus elleni harc erősítése érdekében összehívott nemzetközi tanácskozáson, amely ma kezdődött Brüsszelben. A rendezvény szervezői a Antiszemitizmus Elleni Harc Mozgalom (Combat Antisemitism Movement – CAM) és a Küzdelem az Online Antiszemitizmus Ellen (Fighting Online Antisemitism – FOA) nevű civil szervezet. 

A világszerte erősődő antiszemita jelenségek elleni harc erősítése hívta életre a Combat Antisemitism Movement (CAM) és a Fighting Online Antisemitism (FOA) nevű civil szervezetek kezdeményezését, amely többek között azt célozza, hogy az online térben, a közösségi média minél szélesebb körű igénybe vételével vehessük fel a küzdelmet a zsidóság elleni, egyre terjedő gyűlöletbeszéd ellen. 

help.jpg

Fontos információ, hogy ezen a nemzetközi rendezvényen mutatják be és élesítik a Report it (Jelentsd) elnevezésű, új internetes portált, amelyen az antiszemita jelenségek, atrocitások, szóbeli és fizikai inzultusok bejelentéseit teszik majd közzé.

Különös hangsúlyt kapott a mostani brüsszeli rendezvény annak apropóján, hogy miután az amerikai rapper, Kanye West éles zsidóellenes kijelentéseket tett, az amerikai közösségi médiában egyre több követőre találtak a rapper alaptalan sztereotípiákat tápláló, civilizált emberhez méltatlan kirohanásai.

A kétnapos tanácskozáson részt vesz a Mazsihisz képviseletében Heisler András elnök és dr. Kunos Péter ügyvezető igazgató, akik mind a plenáris üléseken, mind a workshopokon ismertetik a magyarországi zsidóság helyzetével kapcsolatos tapasztalatokat.

(Címlapkép: Heisler András hozzászólása a tanácskozáson)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Amerikai zsidó fiatalok kelet-közép-európai tanulmányúton
Zsidó világ
Az etiópiai zsidók és szent irataik
2023. Március 09. / 16:16

Az etiópiai zsidók és szent irataik