My Name is Barbra – novemberben jelenik meg Barbra Streisand első memoárja

2023. Február 08. / 14:18


My Name is Barbra – novemberben jelenik meg Barbra Streisand első memoárja

Novemberben jelenik meg angol nyelven Barbra Streisand énekes, színész és rendező visszaemlékezése, melyben a sokoldalú művész beszámol életéről és hatvan évet felölelő, számos díjjal elismert karrierjéről is – írta meg a hírt a Guardian cikke alapján a Könyves magazin. Magyar nyelvű kiadásról egyelőre nem tudunk.

barbra-memoár-cimlap.jpg

A My Name is Barbra című kötet a nyolcvan éves sztár hatvan évnyi pályáját és élettörténetét foglalja magában. Bár több könyv is született már a színésznő életéről, ez lesz az első, melyet saját maga jegyez.

Streisand énekesként, színészként, rendezőként és producerként is sikeres pályát tudhat maga mögött, ezt bizonyítja rengeteg elismerése: két Oscar-, öt Emmy-, tíz Grammy-, tizenegy Golden Globe- és egy Tony-díja.

Első filmje, melyben rendezőként is bemutatkozott, a Yentl volt, ebben (nők közül elsőként) egyszerre volt producer, író és színész, és a legjobb rendezőnek járó Golden Globe-díjat is besöpörte érte. Ő volt az első női zeneszerző, aki Oscar-díjat kapott a legjobb eredeti dalért (Evergreen) az 1976-os Csillag születik című filmben.

Streisand jótékonysága is közismert, 1986-ban létrehozta a Streisand Alapítványt, hogy támogassa többek között a nők jogainak védelmét vagy a környezet megóvásáért vívott harcot.

Kiadójának (Century Books) vezetője, Ben Brusey szerint Barbara az egyik legutolsó nagy művész és ikon, könyve pedig az egyik legnagyszerűbb történet, amit a művészvilágban valaha elmeséltek.

Streisand memoárjában egy olyan hang szólal meg, mely szívből jövően őszinte, szórakoztató és feledhetetlen, pont ahogyan a színésznő legemlékezetesebb alakításai.

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek